Успявате ли да не ви пука?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Успявате ли да не ви пука?

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Юли 2017, 10:56

Попаднах на много готина статия, която ще ви споделя, но най-напред въпросите. Успявате ли да не ви пука, най-важното, което искам да ви питам. Някой ви свири много изнервено на светофара, тока ви спира, водата спира, свекървата приказва глупости за вас, детето се е напишкало в магазина, съборило е консерва на земята, мъжът ви е закъснял и т.н. случаи милион.
И всичко това, ако го погледнем не е повод да се разгневим и ядосаме, нали?? :?: Е, въпросът е успявате ли да не ви пука в най-различни ситуации, или бързо палите? Каква е вашата реакция, ако например в работата си не сте съгласни с това, което става, реагирате ли, защото просто не ви пука от мнението на околните, или си премълчавате? Побеснявате ли,ако някой кара бавно по улицата и ви пречи вие да излетите до вашата крайна цел? :grin:
А ето и статията сега: https://psychology.framar.bg/%D1%84%D0% ... 0%BC%D1%83
Аватар
rabotnata pchela

Re: Успявате ли да не ви пука?

Мнениеот Malina » 12 Юли 2017, 11:15

Статията изглежда интересна, ще я прочета когато имам повече време и пак ще коментирам, но сега от пръв поглед на твоите въпроси мога да кажа, че не успявам. Все се старая да не си нося проблемите вкъщи да речем и да не обръщам внимание на много неща, но не успявам, ядосвам се бързо.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lili_pili » 12 Юли 2017, 11:38

Не, не бих казала, че не ми пука, винаги ми е пукало и винаги ще ми пука, бързо се разгорещявам за всяко нещо. Би ми се искало и аз да съм такава лежарна и да му пука за важните неща, но просто не съм от този тип хора.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Pipilota » 12 Юли 2017, 14:25

А успявам аз, паля от топъл въздух. А за работата обикновено си мълча, макар че на някои места ценят мнението не служителите.
Аватар
Pipilota

Мнениеот Gold » 12 Юли 2017, 15:26

С времето и преживяваните неща, както и когато човек тренира психиката си, наистина може да се научи да не му пука. При мен поне е така!
Gold

Мнениеот Локумът » 12 Юли 2017, 15:36

Редовния прием на кукумицин и презкурин помагат да се избяга от "пукането". Преди все се стараех да угаждам на всички, да не отксзвам, за да няма сърдити. Но вече не. Ма хората не им пука, макср и да ке го осъзнават
Аватар
Локумът

Мнениеот nefertiti » 12 Юли 2017, 15:41

Колкото повече ти пука, толкова по-зле за самия теб. По-добре е да си повече непукист.
nefertiti

Мнениеот Rali_hr » 13 Юли 2017, 09:09

Зависи какъв е непукизма. Ако е в малки и приятни дози, лошо няма, но ако е в ненормални крайности - не мерси. Да не ми дреме за това, което казват другите го постигам, но не мога да се отпусна да бъда непукист на работа, или на места, където са свързани с работата ми и силно зависими от бъдещето ми.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Юли 2017, 10:52

Явно се учим всички да бъдем малко или ммного непукисти. Това дали и до колко ще ни помогне, никой не може да каже. Понякога обаче човек има нужда да бъде непукист и да тегли една майна на всичките. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот kalina_216 » 26 Юли 2017, 11:08

Добре би било, ако можем да изпием едно хапче, от което да не ни пука, но не се получава. Все ни дреме за това, какво се случва, особено ако под някакъв начин е свързано с нас. А малко непукизъм не пречи, дава свобода и поле за изява, ако по-малко му дреме на човек, ще е по-спокоен и по-щастлив.
Имаше един период,в който наистна не се съобразявах с никой, ако исках нещо, просто го правех, не се притеснявах да си кажа мнението без да мисля за това кой какво ще си помисли или какви ще са последиците. Не страдах от липса на приятели, на внимание, но имах страхотни преживявания. Сега все мисля, все премислям, все се страхувам да не обидя някой. Не се чувствам по-добре.
Аватар
kalina_216

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси