АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА - РОЛПЛАСТ - РЕКЛАМАЦИЯ В КЗП И ПО ЗЗП – МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!

Похвалете продукт, магазин, фирма или се оплачете от некоректно обслужване, некачествена стока, опит за измама. Споделете мнение или открийте отзив за продукт, услуга или институция.

АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА - РОЛПЛАСТ - РЕКЛАМАЦИЯ В КЗП И ПО ЗЗП – МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!

Мнениеот Diana Minkova » 14 Авг 2017, 08:57

Имах неблагоразумието от медийна реклама да си поръчам изработването на алуминиева дограма във фирма „Ролпласт“. Мъките започнаха още с монтажа, който се започна от 16.00 часа на 11.10.2016г./четвъртък/ и приключи в 22.30 часа/фирмата определя времето по график за монтаж без да се съобразява с клиента/. Монтажа вървеше трудно. Работниците проведоха разговор по телефона от който се подразбираше, че има проблем, но им наредиха да продължат монтажа. След като приключиха ми поднесоха за подпис приемателния протокол. Започвайки да подписвам и тръгвайки да огледам, за да отбележа имам ли забележки, протокола бе издърпан от ръката ми, което е видно от дългата следа по листа и монтажиста с два скока напусна дома ми, като подвикна че имало счупено нещо и когато имат време ще се обадят да го дооправят. Оглеждайки новата придобивка изпаднах в ужас от това което видях. Криво отрязани профили от завода производител, в които зееха дупки криещи опасност при обслужването, накриво закрепена дограма и липсващ заключващ механизъм, който не бяха монтирали, но това не беше отбелязано в протокола.
12.10.2016г.- още преди да отворят магазина през глава отидох да направя рекламация. Оказа се, че в магазина няма книга за рекламация. След няколко дни ме извикаха, защото бяха закупили вече такава. През това време ми изпратиха служител, който да огледа монтираната дограма,но той не направи протокол за огледа и след няколко дни получих писмо по ремонт в което определяха оплакването ми за неоснователно и забележете, вече ми предлагаха поправка на немонтирания механизъм за заключване.
Направих оплакване в КЗП на 03.11.2016г.- Таня Димитрова регионален директор на РД Пловдив ми отговори „ изложения от вас проблем притежава гражданско правен характер и компетентен да разреши възникналия спор е компетентният съд“. Бях изумена не беше обърнато внимание на проблеми ми.
Изпратих жалба до канцеларията на Президентството и представете си въпреки че предстоеше избор на нов президент, хората там работеха съвестно, приеха жалбата ми в резултат на която от КЗП получих нов отговор, че приемат рекламацията за основателна и ще заменят дограмата ми с чисто нова, но аз отказвам достъп на фирма Ролпласт. Това е официалното писмо от КЗП до Президента, но на мен никой не ми се обажда и няма документ от който да е видно, че ми е направено предложение за замяната на дограмата с нова, в който аз да съм отказала предложението.
Тъй като времето минаваше, проблема оставаше нерешен. Писах отново до канцеларията на Президентството , до Министерството на икономиката и получих отговор от г-жа Емилия Елчинова- Главен директор на ГД “Контрол на пазара” при КЗП, че ще ми съдейства за замяна на дограмата с нова.
На 20.07.2017г. ми доставиха нова дограма, която беше в състояние по лошо от вече монтираната. Имах посочен телефон, на който да се обадя в КЗП ако има проблем с новата доставка. Оттам ми казаха да направя протокол, но се оказа че работниците вече носят такъв. Направихме пак рекламация в Ролпласт и пак нищо. Мисията невъзможна. Ето такова е отношението на голямата фирма към малкия клиент.
Diana Minkova
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Авг 2017, 08:49

Re: АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА - РОЛПЛАСТ - РЕКЛАМАЦИЯ В КЗП И ПО ЗЗП – МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!

Мнениеот Локумът » 23 Авг 2017, 10:11

Ужас! Добре е, че споделяш за проблема, направо кошмар, как може да продължават по този начин... Как се развиват нещата към днешна дата? Аз съм си монтирал дограма от съвсем малка фирм аи не съм имал никакви проблеми с нея, много съм доволен, но това, което описваш ти е направо потресаващо!
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА - РОЛПЛАСТ - РЕКЛАМАЦИЯ В КЗП И ПО ЗЗП – МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!

Мнениеот kauda » 23 Авг 2017, 15:20

Като гледма изобщо не ви върви - и с мебелите и с дограмата! Добре е, че давате гласност на случая, така много хора ще премислят дали да си вземат нещо от Ролпласт! А наистина е доста прехвалена фирма! Странното е, че обикновено всички се притесняват от КЗП а в случая те сякаш не са се притеснили особено от споменаването им.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА - РОЛПЛАСТ - РЕКЛАМАЦИЯ В КЗП И ПО ЗЗП – МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!

Мнениеот mariyanhristov » 08 Яну 2021, 00:33

На 08.08.2020 направих към безхаберниците от Ролпласт поръчка за изработка на ролетни щори за два прозореца и две врати. Платих цялата дължима сума авансово при пускането на поръчката.
След няколко дни дойде техническо лице за да вземе размерите.
За първи път монтажниците дойдоха през септември. Оказа се, че размерите и на вратите и на прозорците са объркани. Взеха отново размерите и си тръгнаха.
За втори път дойдоха през октомври. Този път щорите на вратите бяха с точни размери и ги монтираха. Размерите обаче на прозорците бяха отново сгрешени. Взеха повторно размерите.
За трети път дойдоха в началото на ноември. Оказа се, този път че размерите са долу-горе точни. Кутиите бяха наред, но се наложи да се реже дължината на водачите. Когато започнаха да монтират щората на първия прозорец след като закрепиха кутията и започнаха да тестват щорите се оказа, че същите са къси и покриват само две трети от дължината на целия прозорец, т.е водачите са по-дълги, а самата щора е по-къса от точния размер на прозореца.
За четвърти път дойдоха на 27.11.2020 . Този път добавените ламели до пълната дължина на щората до коректния размер, бяха по къси и от другите ламели, и погледнато от вътрешната страна влиза светлина, тъй като добавените ламели не покриват цялата ширина на щората. Отделно кутиите от разнасянето напред и назад по камиони и складове бяха вече прилично надрани.
За Пети път дойдоха към средата на декември да монтират финално щорите . След като монтираха щорите се оказа че не се спускат сами ами трябва да ги дърпам с ръка докато тръгнат. Нямах сили и желание да се разправям с тях повече .
Препоръчвам ви и силно ви съветвам да избягвате всякакъв контакт и бизнес с некадърниците от Ролпалст защото взаимоотношенията ви с тях ще ви донесе много главоболия и скъсани нерви.
mariyanhristov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Яну 2021, 00:31


Назад към Похвали се, оплачи се, намерете или дайте своето мнение!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта