Къща или апартамент - важното е да е дом!

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Къща или апартамент - важното е да е дом!

Мнениеот Golfie » 10 Ное 2011, 14:19

От няколко години живея в къща, заобиколена от гора, в околностите на София. Нищо не може да се сравни с тишината, както и с хубавия въздух. Но грижите по градината ме съсипват, защото седмица да пропусна и всичко се покрива с трева.
Имам апартамент в хубав квартал в София, всичко е близо, но ми липсва въздуха и свободата. При вас как е?
Golfie

Re: Къща или апартамент - важното е да е дом!

Мнениеот valiart » 10 Ное 2011, 15:53

И аз живея в къща и действително грижите по нея са много. Но не мога да си представя да съм затворена в апартамент със съседи над главата :roll:
Аватар
valiart

Мнениеот Margo » 10 Ное 2011, 16:59

Живяла съм и в апартамент и в къща, къщата изисква много работа, двор, градина. Освен това една къща постоянно иска ремонт. Апартамента е гадно защото винаги имаш кофти съседи, един ще си изтупа трохите върху прането ти, друг ще те наводни. Неприятно е!
Margo

Мнениеот bisertaskov » 10 Ное 2011, 22:27

Golfie написа:От няколко години живея в къща, заобиколена от гора, в околностите на София. Нищо не може да се сравни с тишината, както и с хубавия въздух. Но грижите по градината ме съсипват, защото седмица да пропусна и всичко се покрива с трева.
Имам апартамент в хубав квартал в София, всичко е близо, но ми липсва въздуха и свободата. При вас как е?

Въпрос на благосъстояние е да живееш в къща не на избор,доста често нямаш такъв.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот Golfie » 11 Ное 2011, 11:46

bisertaskov написа:
Golfie написа:От няколко години живея в къща, заобиколена от гора, в околностите на София. Нищо не може да се сравни с тишината, както и с хубавия въздух. Но грижите по градината ме съсипват, защото седмица да пропусна и всичко се покрива с трева.

Въпрос на благосъстояние е да живееш в къща не на избор,доста често нямаш такъв.

Не съм виновна, че го имам, нали?
Golfie

Мнениеот qproin » 11 Ное 2011, 14:04

И аз живея в апартамент, преди години когато го купувахме с мъжа ми имах спор по въпроса за къща или апартамент, и аз победих с желанието си за апартамент. Вярно е, че има кофти съседи въпреки че не навсякъде е така. Варианта за нас да живеем в къща беше в околностите на града или в някое селце наоколо, но на мен не ми допадна. Обичам всички екстри на цивилизацията да са ми наблизо и ако трябва да съм честна май прекаленото спокойствие и тишина ме изнервят. Имам приятели, които живеят в такива къщи и както казвате с градинката и басейнчето са си направили едно райско кътче.
qproin

Мнениеот valiart » 14 Ное 2011, 20:33

bisertaskov написа:

Половин България живее в къщи по селата...и не бих казала, че могат да се похвалят с някакъв лукс и благосъстояние. Най-малкото, че в 21-ви век, няма най-елементарното: Канализация!
Аватар
valiart

Мнениеот Golfie » 14 Ное 2011, 20:41

valiart написа:Половин България живее в къщи по селата...и не бих казала, че могат да се похвалят с някакъв лукс и благосъстояние. Най-малкото, че в 21-ви век, няма най-елементарното: Канализация!

Е, нашата има, но много от другите нямат, което е голям проблем!
Golfie

Мнениеот valiart » 14 Ное 2011, 21:02

Golfie написа:
valiart написа:Половин България живее в къщи по селата...и не бих казала, че могат да се похвалят с някакъв лукс и благосъстояние. Най-малкото, че в 21-ви век, няма най-елементарното: Канализация!

Е, нашата има, но много от другите нямат, което е голям проблем!

Исках само да кажа, че да живееш в къща не е предмет на благосъстояние, а дори е по-скоро на оцеляване. Много хора си продадоха апартаментите и се завърнаха по селата, за да живеят в къщи и да си отглеждат сами голяма част от препитанието си. Канализацията е друг проблем...
Аватар
valiart

Мнениеот radowen » 17 Ное 2011, 15:19

Аз живея в апартамент. Е бих предпочела да живея в неголяма къща с хубаво дворче /но н на село/, но... какво да се прави - нямам възможност. И затова наи - важното е да е дом - пълен с топлина, уют и любов:)
radowen

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи