От кога позволявате на децата да използват домакински електроуреди?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

От кога позволявате на децата да използват домакински електроуреди?

Мнениеот Pipilota » 04 Окт 2017, 16:01

Давате ли на децата си да ползват печката, котлоните, да пускат пералня, да се къпят,докато са сами у дома? Може ли даим гласувате доверие да изпекат малко кюфтета във фурната, или пък да си изпържат яйца? Като бяхме малки двамата с брат ми се гледахме сами от 2 клас и самички си приготвяхме храната, дали ще са яйца, дали ще си стоплим нещо, тогава нямаше микровълнова, да го пуснеш там.
Вие давате ли на децата си да ползват електроуредите? Моите са вече на 9 и на 11 и още не им давам..
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: От кога позволявате на децата да използват домакински електроуреди?

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Окт 2017, 16:31

Попзволявам му, когато не е сам у дома, но самичък само микровълновата пуска, за да може да си стопли яденето, когато е сам у нас. :roll: Страх ме е още да го оставям, като пръсне олио и се побърква и почва да се шашка.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: От кога позволявате на децата да използват домакински електроуреди?

Мнениеот S_Milenska » 05 Окт 2017, 10:39

Почнах да давам на дъщеря ми да си прави за ядене сама у нас, когато стана на 12, до тогава винаги аз й приготвях. Мисля , че тогава е нормално да си се пазят и да знаят как да си опържат едни яйца, или да се научат да пекат кюфтета.Ние далеч по-малки сме се справяли с тези задачи,като бях дете се прибирах от училище сама в 1 клас и си правих пръжени яйца на газовия котлон. Тогава нямаше микровълнови да топлиш там, искаш ли топло - на печката.
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: От кога позволявате на децата да използват домакински електроуреди?

Мнениеот Snejna » 05 Окт 2017, 11:23

Ние бяхме по-други деца, повече се оправяхме, сегашните не могат да си изпържат сами яйца. Сигурно ние сме виновни, че не им даваме тази възможност. :roll: Или защото знаем, че инцидентите у дома не са само измислица, а са реалност.
Дъщеря ми правеше доста неща в кухнята, под моя надзор от много малка, но разбира се, без да бърка във фурната , или да пържи нещо, но палачинки се научи да приготвя още около 6 годишна. Кекс и торти приготвяме от по-рано. Вече може да прави всичко сама, често се случва да изпече някакви пържоли, кюфтенца и такива неща, или пък картофи или зеленчуци.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: От кога позволявате на децата да използват домакински електроуреди?

Мнениеот Rali_hr » 05 Окт 2017, 11:54

Аз позволявам и на двамата, когато са у нас да си пуснат фурната, котлоните и да си сготвят какваото искат. Обяснила съм им как работят, как се пускат, как се спират и винаги, след като зная, че са ги ползвали им звъня да им напомня да ги проверят, дали са спрени. Дъщеря ми е на 15 години вече, синът ми е на 10. И двамата ги ползват без проблем от няколко години. Не се страхувам изобщо, топлят си манджите, супите и т.н. без проблем, даже и кекс си бяха играли да правят скоро.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron