Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
07 Ное 2017, 21:38
Прекрасница си ти Yunona! :) Много готино, че си се зарибила по фитнеса, ама наиситна там протеините доста "лъжат". Но сега ще ни олекне. Приготвям се за един фаст през уикенда и се надявам се рефрешна тялото възможно най-бързо!

Да с еприготвя малко за постите. Ама да си призная, нямам търпение да почнат, вече обислям какво да хапвам.
08 Ное 2017, 11:21
Освен плюсовете, които мислите, че получавате, усетили ли сте и някакви негативи - като косопад, чупливост на ноктите, суха кожа и други проблеми,сръвзани с занижения прием на вещества, вс които обикновено сте свикнали?
08 Ное 2017, 12:38
chiZzY_biZzY написа:Освен плюсовете, които мислите, че получавате, усетили ли сте и някакви негативи - като косопад, чупливост на ноктите, суха кожа и други проблеми,сръвзани с занижения прием на вещества, вс които обикновено сте свикнали?
Лично аз - не. Винаги трябва да се има предвид обаче, че нещата са много комплексни. Можете да си имате гореописаните проблеми и при т.нар. "пълноценно" хранене с месо и мляко. При последните прегледи от Трудова медицина в нашата фирма се оказа, че човек, който се храни с месо минимум 2 пъти на ден (!!) има убийствено нисък хемоглобин. Вегетарианките ни пък бяха в топ форма.
Когато е добре комбинирано, веге менюто не оставя сериозни липси.
08 Ное 2017, 12:48
Всичко е до организъм, както при слаби хора, хранещи се изключително здравословно да се наблюдава повишен холестерол. От тяло до тяло , разликите са огромни. Всеки, който се чувства зле, наблюдава някакви нетипични състояния следва да прекрати поста и да се консултира с лекар. Това за мен е най-разумното, но не пречи да се опита.
12 Ное 2017, 10:31
Все ще се записвам в темата и все не го правя. Аз също очаквам с нетърпение да започнем. Миналата година беше първия ми пост и бях много горда със себе си, че го спазих, въпреки че и аз карах доста на сухо. Но тази година мисля да съм по-стриктна и да си правя и неща за хапване. Ами да ви каж,а то не останало, започваме в сряда.

Много се радвам, че пак сме голяма банда.
14 Ное 2017, 10:52
какво е менюто ви за утре? Аз съм планирала да си направя картофена салата с много лук. ще се запася с дъвки за следобед, така да са ми се преяли.
И ако знаете на какво съм хвърлила око:
https://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5% ... 1%86%D0%B8
Това ще го направя уикенда, че през седмицата нямам време да варя нахут, а не ми се купува консервиран.
Казвайте и вашите идеи!
14 Ное 2017, 11:03
Pipilota написа:какво е менюто ви за утре? Аз съм планирала да си направя картофена салата с много лук. ще се запася с дъвки за следобед, така да са ми се преяли.
И ако знаете на какво съм хвърлила око:
https://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5% ... 1%86%D0%B8
Това ще го направя уикенда, че през седмицата нямам време да варя нахут, а не ми се купува консервиран.
Казвайте и вашите идеи!
Пипи, тази рецепта изглежда страхотно! Имам 10 кг едър гръцки нахут и май това е първото, което ще приготвя от него.
За утре съм предвидила печени сладки картофи с риган за обяда в офиса. На закуска ще си спретна едно смути с печена тиква, мед, конопени семена, растителен протеин (грахов и оризов). Вечерята - голяма салата с филия многозърнест хляб, дебело намазан със "сирене" от кашу със сушени домати (дано да ми хареса това нещо, че доста пари изръсих за него :) ). Междувременно - ябълки и ядки.
14 Ное 2017, 11:12
Какво е това сирене от кашу? Сигурно доста си се изръсила, това кашу много скъпо, направо! :) Аз гледам много готини кремчета приготвят с него, но май ще си стоя на добрия стар хумус, че по-евтино ляга. Точно говорих с мъжа, че май днес ще готвим леща, та ще има за утре на обяд, ще преместя картофите за следващия ден.
Толкова не съм се вълнувала досега за някакъв режим, ама така да нямам търпение, може би защото остава само да отброя малко дни и идва любимата ми коледа
14 Ное 2017, 11:14
Плановете ми са да изкарам една седмица. Не ми е ясно обаче, след като поста започва в сряда, дали трябва да се пости строго до следващата сряда или се има предвид следващата цяла седмица?
14 Ное 2017, 18:08
Ваня Стойчева написа:Плановете ми са да изкарам една седмица. Не ми е ясно обаче, след като поста започва в сряда, дали трябва да се пости строго до следващата сряда или се има предвид следващата цяла седмица?
Има се предвид точно една седмица - от утре до следващия вторник включително. След това в сряда може да се яде риба.
За по-точно инфо прилагам една табличка, много е полезна :)
- Прикачени файлове
-

- posti-2017-600x800.jpg (146.49 KiB) Прегледано 246 пъти