Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот Kaya » 23 Окт 2017, 12:23

Измислили да стимулират раждаемостта, като направят масово кръщене. Вчера са били кръстени около 1000 българчета от цяната страна, като кръстници били известни хора, като Хилда Казасян, Антон Хекимян, Мария Гроздева, Иван Лечев и други е имало най-вероятно. :roll:
Вие какво мислите, така ли се стимулира раждаемостта - като им се подари кръщене? Аз никога нае бих присъствала на подобно мероприятие, в което се кръщават децата на конвейрн. Няма изобщо да коментирам християнската "норма" така да кажем, в която кръстника се превръща в едвали не родител на кръщелника си. А тук, някакви хора, които нито се познават,а нито се интересуват един от друг, стават кръстници на децата. :roll:
Все пак, нека да се върнем на основната причина - раждаемостта. След вчерашното масово кръщене, ражда ли ви се повече? Това ли ви беше необходимо, за да се решите на поредното дете в семейството си? Така ли се стимулира раждаемост? :?:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот S_Milenska » 23 Окт 2017, 12:52

Всичко се прави за публичност, тези родители сигурно си мислят, че едва ли не ще 'изкярят; нещо от кръщенето, когато кръстника е известна личност. Но това не може да е чисто и свято дело,при положение, че както ти самата казваш - кръстника е духовен водач и трябва да бъде някой, който семейството обича, уважава и има качества. Но всеки си решава. Не е това начина да се стимулира раждането. На хората им липсват сигурна работа, доходи и стабилен начин на живот, затова и не раждат. Не е проблемът в това, че децата им не са християнчета, това се постига с 50 лева в църквата.
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот Snejna » 23 Окт 2017, 13:46

Водещото тук надали е да се мисли за кръщенето като акта, който се извършва пред Бога. По-скоро водещо е това да се демонстрира по-различно кръщене, да сме по-уникални. Това до голяма степен определя живота на много родители, искат на децата им да се случват уникални неща, а какво по-различно и по-специално от това да те кръстят с още 300 бебета и да те пишат в новините.
А за стимулиране на раждаемостта по този начин и дума не може да става.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот Rali_hr » 23 Окт 2017, 14:30

Голяма глупост. за мен кръстниците са едни от най-важните хора за детето, не бих се съгласила да са случайни, пък ако ще и да е Барак Обама, опс - Тръмп.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот Malina » 23 Окт 2017, 20:07

За мен кръщенето е толкова специален празник, нещо, което се случва веднъж в живота, това не е рожден ден, за да знаем, че имаме няколко поредни (дай Боже!), но кръщенето е единствено и е тайнство, което бих искала да споделя с близките ми. Кръстниците са хора, които трябва да поемат грижите за детето ви един ден, ако се наложи, това са хора, които трябва да учат, да обичат, да напътстват малкото християнче. Никой известен, колкото и да иска да се покаже като сърдечен няма да направи нищо за детето ви, когато имате нужда, а детето ви няма и да го познава, дори.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Окт 2017, 10:32

Добре е,м че се прави някаква инициатива за повдигане малко на духа и обръщане на внимание на децата ни. Добре са я и кръстили - за стимулиране на раждането,но наистина не от това се нуждаят хората, проблемите са много повече и всичко се крие в несигурността.
Аз също не бих избрала непознат човек за кръстник на детето ми, или бих го направила, ако смятам, че кръщенето не означава нищо. Но всеки, който вярва в тайнството на кръщението знае много добре, че кръстника е много важен човек за живота на детето. На времето кръсниците са били така силно ангажирани към кръщелниците си, че са си продавали и земите дори, за да си ги изпратят да учат, приемали са ги буквално като свои деца. Сега не е така, но не пречи да се опитаме да бъдем близки с хората, които са духовни водачи на децата ни. А това не могат да са Хилда Казасян и не знам си кой друг. Да, те могат да бъдата и страхотни кръстници, но нека да бъдат на деца, които познават, обичат и са им важни!
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Масово кръщене се проведе вчера, сега повече ли ви се ражда?

Мнениеот Локумът » 24 Окт 2017, 12:22

Голяма глупост е и за мен. Кръщенето трябва да е между семейството, не ги разбирам тея хора защо са се записали изобщо..
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта