Кога трябва да спрем да целуваме децата си?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Кога трябва да спрем да целуваме децата си?

Мнениеот Ваня Стойчева » 27 Окт 2017, 11:39

Знаете като малки всички обсипваме децата си с целувки - постоянно и навсякъде. Въпросът стова дали да се целува детето по устата или не мисля, че е избор на всеки родител и смисъла, който влага. Но друго ми е интересно, все пак децата растат и в един момент трябва да спрем с целувките, които са ежедневие. Вие кога спряхте да го правите, дали на около 9-10 години в реме да приключимс целувките или може да целуваме децата си, докато те самите започнат да отказват? Вие до кога целувахте децата си?
Аз спрях много рано с моите, може би около 5-тата година започнах да го целувам само по празници, сега пък ако се случи е толкова неловко.. сигурно съм направила грешка, че е било толкова рано.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Кога трябва да спрем да целуваме децата си?

Мнениеот Lisica » 27 Окт 2017, 12:21

Моите родители ме целуваха само по празници. Много странно, до късно не знаех да се гушкам и да се целувам, с гаджетата ми беше трудно дори, защото мислих, че целувките са по изключение, винаги са ми били странни хора, прекарващи часове в целуване.. :shock: :shock: :shock:
Така че според мен целувки трявба да има, на мен определено са ми липсвали... когато порасне всеки се откъсва и отдалечава от родителите си и целувките трябва да си намалеят естествено.. :roll:
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Кога трябва да спрем да целуваме децата си?

Мнениеот Gold » 27 Окт 2017, 17:16

Интересна тема, сигурно на родителите им е трудно да спрат да целуват децата си, когато те са им най-скъпото. Но за децата става дискомфортно в един момент.
Gold
 
Мнения: 625
Регистриран на: 23 Мар 2015, 13:13

Re: Кога трябва да спрем да целуваме децата си?

Мнениеот Kadiga » 28 Окт 2017, 23:57

Грешно зададен въпрос! Според мен не е редно да се пита "КОГА". Ако се пита "кога", то предполагаме, че някога трябва да се спре, че отговарящите на въпроса, ще трябва да посочват срокове... Нямам спомен, когато съм се виждала с майка си да не сме се целували и прегръщали. Целувахме се и с татко ми... За жалост те отдавна не са между живите... Преди да отлитнат от бащиното гнездо децата ни - освен, че се целувахме за лека нощ, сме се гушкали и целували с повод или без, за което категорично не съжалявам. Според мен докато са живи, трябва да целуваме родителите си и НИКОГА не трябва да спираме да целуваме децата си.
Kadiga
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Окт 2017, 23:24

Re: Кога трябва да спрем да целуваме децата си?

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Окт 2017, 09:42

Kadiga, съгласна съм, че трябва да целуваме, на мен това ми е липсвало. Но докато детето е до 10-12 години, сякаш постоянно да го целуваме е напълно нормално и естествено, но може ли да нацелуваш без повод голямо дете на 18 години по цялото лице, да речем - и тук изобщо не говоря за целуване по устата, говоря за това да целуваш очите, челото, бузите, знаете как правим с малките. Или пък цекувката след училище и преди училище, за успех и т.н. Кога спира всичко това?
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта