10 Фев 2012, 12:53
10 Фев 2012, 14:06
ПетърВн написа:Не мисля, че трябва да сме приятели с детето. Не казвам, че и трябва да се очуждим от него, да не ни интересува неговото мнение, неговите интереси, мъки и притеснения. Но дете ще има приятели. На него са му нужни родители.
Разбира се не трябва веднага да се прибягва до бой. Сериозният разговор с детето, да му покажеш къде му е била грешката, да му обясниш защо това е неправилно е задължително. И ако това не помогне нека не използваме думата бой, но едно нашамарване би му припомнило, че ти си родителят и трябва да се вслуша в думите ти. Едно дете трябва да уважава родителите си.
10 Фев 2012, 14:47
southernsun написа:ПетърВн написа:Не мисля, че трябва да сме приятели с детето. Не казвам, че и трябва да се очуждим от него, да не ни интересува неговото мнение, неговите интереси, мъки и притеснения. Но дете ще има приятели. На него са му нужни родители.
Разбира се не трябва веднага да се прибягва до бой. Сериозният разговор с детето, да му покажеш къде му е била грешката, да му обясниш защо това е неправилно е задължително. И ако това не помогне нека не използваме думата бой, но едно нашамарване би му припомнило, че ти си родителят и трябва да се вслуша в думите ти. Едно дете трябва да уважава родителите си.
Много сте ми интересни като започнете да пишете коментари само и само от няма и къде, добре бе хора представете си ситуацията : Детето ви е избягало от час, отишло е в близкото кафе и е изпило две бири, след това е влязло в час и се е държало като последния идиот.Обажда ти се класната и ти казва всичко това! Ти вече си побеснял до няма и къде, а сина или дъщеря ти се опитва да те убеди, че първо са сгрешили човека, след това, че всъщност не са били две бири а една глътка и класната е луда. Как ще реагирате в такъв случай?
18 Май 2012, 14:58
18 Май 2012, 15:25
19 Май 2012, 10:17
04 Юни 2012, 15:38
14 Юни 2012, 10:23
14 Юни 2012, 14:27
naydenoff написа:Зависи какво се има предвид под думата "бой".
Ако говорим за системно насилие, разбира се, че не. Никое дете не трябва да бъде бито за щяло и нещяло. Понякога обаче трябва да има 1-2 възпитателни шамарчета.
Мен примерно, когато бях по-малък, са ме пошляпвали малко от малко, защото много лъжех и криех бележника, но това започва да дава положителен ефект във времето.
Като цяло съм "За" разговора. Винаги това е по-добрият и правилен начин за отстраняване на проблема, но "петицата" трябва да я има понякога, особено при по-разглезените.
16 Юли 2012, 16:16