За или Против присъствието на по-голямото дете при раждането на следващото?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

За или Против присъствието на по-голямото дете при раждането на следващото?

Мнениеот S_Milenska » 12 Яну 2018, 10:59

Майка приготвила 3 годишната си дъщеря да присъства на раждането на братчето си, като момиченцето дори било гледало записи на раждащи жени.
Това е на кратко. Какво мислите вие за присъствието на детето по време на раждането, все още някои от нас не са склонни да включат таткото в раждането, а какво остава да се включи детето в раждането? И дали това може да се случи в България и дали е правилно?
Ако краят е щастлив - всичко ще е страхотно, няколко часа и на бял свят се появява един малък човек, но не дай си Боже, ако има усложнение каква травма ще бъде това върху детето?
Вие какво мислите за присъствието на каката или баткото на раждането на бебето?
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2073
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: За или Против присъствието на по-голямото дете при раждането на следващото?

Мнениеот Jolene » 12 Яну 2018, 11:47

Не мога да кажа дали съм против, в нашите болнични условия, не бих я пуснала, ако болниците ни бяха като по филмите, персолана толкова любезен, може би бих. Но при нас акта е толкова унизителен, няма приветливо покриване на жената, като животно ходи разпасана, грозна и унизителна гледка.
Jolene
 
Мнения: 117
Регистриран на: 30 Апр 2017, 07:59

Re: За или Против присъствието на по-голямото дете при раждането на следващото?

Мнениеот Pipilota » 12 Яну 2018, 12:43

Не ми се струва нормално, особено ако трябва да гледа от първа линия. Мисля, че могат да се сближати по друг начин не е нужно да става свидетел на всичката тая чорба и сокове, които се излизат от тялото на майката.
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 3897
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: За или Против присъствието на по-голямото дете при раждането на следващото?

Мнениеот violeta.docheva » 15 Яну 2018, 11:26

Не зная какво е наложило дебатирането на тази тема, но от години никой и никога не се е замислял по този въпрос, поне в моето обкръжение. От разговори с по-възрастни жени знам, че и в най-бедните години, в които не е имало болници и родилни отделения жените не са раждали в стаята, където са децата.
Ако по-голямото дете е все още неразбиращо, то последствията може и да са незначителни, но я си представете едно 10 - 14 годишно момиче, на което му предстои да става майка да присъства на този болезнен за жената акт.Това може да доведе до стрес, който да остави отпечатък в съзнанието на детето и да му попречи в живота както като жена, така и като майка.
Човешките отношения стават все по-разкрепостени, но има неща, които са опасни /да не кажа перверзни/ и някои граници никога не бива да се прекрачват.
violeta.docheva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Яну 2018, 11:13


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта