Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот Viktoriya11 » 29 Яну 2018, 09:49

Знам, че не обичате кренвирши, също и аз. Бяхме на гости при приятели, които живеят в чужбина. Като част от богатата трапеза ни поднесоха и топли кренвирши, от които си облизахме пръстите. Не съм уверена, че някога съм яла толкова добри кренвирши.Забелязах, че по тях имат малки дупчици. Ето каква се оказа тайната...
- Кренвирши - среден клас и нагоре, не че овкусяването не става и с евтините, но те са си просто шума
- обелват се и със клечка за зъби се набождат внимателно
- овалват се в смет от горчица, черен и бял пипер, мащерка, както и половин лимон /сокът му/
- оставят се да накиснат добре на стайна температура
- пекат се на слаба фурна, от всички страни, като под тях се постила хартия за печене
- често се обръщат, за да се издуят от всички страни
- след около 40-60 минути се оставят за 10 минути да поемат малко от температурата на стаята и се сервират

Изключително сочни и приятни на вкус!
Viktoriya11
 
Мнения: 28
Регистриран на: 29 Яну 2018, 09:35

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот Viktor.Ivanov » 29 Яну 2018, 10:30

Звучи много интересно, ако ядете кренвирши. Ние у дома въобще не ядем подобни неща.
Viktor.Ivanov
 
Мнения: 200
Регистриран на: 09 Май 2014, 11:47

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот kalinka00 » 29 Яну 2018, 14:52

Звучи ми много вкусно, виждала съм даже такива уреди, които въртят кренвирши, за да ги изпекат равномерно.
kalinka00
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Яну 2018, 14:50

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот Локумът » 29 Яну 2018, 15:04

Звучи много добре, а за кренвиршите какви били, замислете се какви салами ядете и какви чипсове набивате, като се хванахте за тея кренвирши, че за последно. То другото ни е цъфнало и вързало и всички ядете само пасищно месо. Айде молЪ ви се. Тамън са си кренвиршите.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2166
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот svetlozara » 30 Яну 2018, 10:55

Mного вкусно ми звучи, но това печене е много време, на един кренвирш му трябват минути, а не цял час. Но може би ако се готви на около 120 градуса..
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Мар 2018, 20:24

Тва, като оня ден гледам дена рецепта за кренвирш наврян в кисела краставичка и изпържен в панировка. Няма такова извращение :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4752
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот Malina » 29 Мар 2018, 21:17

rabotnata pchela написа:Тва, като оня ден гледам дена рецепта за кренвирш наврян в кисела краставичка и изпържен в панировка. Няма такова извращение :mrgreen:

Да бе! направо се чудя някой път как ги измислят тея неща, истнска катастрофа!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2283
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот kalinka-kuku » 07 Юни 2018, 18:24

И аз им се чудя някой път на рецептите, то вярно, че няма как да знаеш какво ще се окаже, че ти е вкусно, ама чак пък пържени кисели краставички, ми се струва откачено.
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

Мнениеот Кат » 16 Май 2019, 10:20

Те кренвиршите имат 100 вида овкусители, защо са им още подправки? Лично според мен нямат нужда въобще.
Кат
 
Мнения: 55
Регистриран на: 04 Фев 2019, 11:54


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron