Откриха тумор на млечната жлеза на 12 годишната ми котка!

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот Coikova » 02 Юли 2016, 21:04

Здравейте мили хора! Имам женска котка,която е на възраст 7-8 години,никога не е раждала, не е приемала никакви лекарства против разгонване и стои само в къщи. От началото на годината започнаха обаче проблемите. :( Съвсем случайно като я гушнах напипах някакво топче (беше малко). След около месец то порасна.Веднага отидохме на лекар. Оказа се най-лошото-ТУМОР НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА!Веднага насрочихме дата за операция.Направихме първо кръвни изследвания и снимка на бял дроб (за евентуални разсейки).Нямаше разсейки в дроба.Отстранихме топчето,но се оказало че има метастази в лимфния възел,поради което и него са махнали!Махнахме конците и сякаш всичко беше ок.След 2-3 седмици отиваме на контролен преглед и да насрочим дата за кастрация (така ни посъветва лекаря),НО оказа се че на мястото на отстранената жлеза има още някакви топчета. :( Лекаря каза по време на кастрацията ще отворим и тази операция,за да видим какво е това и да сме сигурни (оказаха се конци,които не са се разградили).И така се прибрахме в къщи спокойни че вече сме здрави. Но явно не е било така! :((((( След около месец започнах да напипвам нови топчета (кои по-малки ,кои по-големи),но много и по цялият корем.Днес отидохме на преглед и се оказа,че това са нови туморни образования.Но този път нямаше надежда. ;((((( Имахме 2 варианта: 1- да направим нови 2 операции за отстраняване на двете редици млечни жлези или да я оставя така докато изкара и да се преспи. Като лекарят не дава никаква гаранция,че след евентуална нова операция,котката ще се оправи и ще живее! Изправена съм пред една страшна дилема,не знам какво да направя така че да бъде най-добре за нея.Искам да живее,но ако тази операция ще бъде безсмислена защо само да мъча животинката?! ;((((((( МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ И ДАЙТЕ ПРЕПОРЪКИ!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Coikova
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Юли 2016, 21:02

Re: СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот Lollipop » 04 Юли 2016, 14:34

Звучи ужасно! :( Като чета май най-доброто спасение е да приспите котето. Дано скоро да ви отговори и вет. лекаря на форума :(
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот g_ulten@abv.bg » 01 Авг 2016, 17:59

Здравейте,

Как е състоянието на котката ви? Сега видях молбата ви за помощ.
Ако все още има надежда, използвайте вин кристин. Говорете и с ветеринарния лекар.
Ако искате може да ми пишете и на g_ulten@abv.bg
Поздрави,

Гюлтен
g_ulten@abv.bg
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Авг 2016, 17:38

Re: СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот g_ulten@abv.bg » 14 Авг 2016, 17:08

Здравей,

Дано да сте по-добре. Аз не съм специалист-ветеринар, но много обичам животните. Имам и кучета и отскоро и котка. Едно от кучетата ми се разболя от лоша болест и вет. лекар ни препоръча да намерим лекарството вин кристин/ противотуморно/. Оказа се, обаче, че я няма в България, наложи се да я намерим от Турция. Влива се венозно, от 1 до 3 пъти, в зависимост от състоянието на животното. Слава богу нашето куче сега е добре, случи се преди 1 година. Тъй като купихме малко повече лекарство и аз обявих останалата част от лекарството за продажба на нуждаещи се. Един от клиентите беше едно момиче с болна котка, болест, сходна на болестта на нашето куче. Обясних и за нашия случай, нейния ветеринар и приложил лекарството и каза, че имало положителен ефект в лечението и на котката.
Разбира се, това лекарство има ефект на химиотерапия, повръщане и окапване на козината, намаляване на апетита и т. н., но определено помага.
Преценете сами и се консултирайте с вет. лекар за това лекарство.
Поздрави!
g_ulten@abv.bg
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Авг 2016, 17:38

Откриха тумор на млечната жлеза на 12 годишната ми котка!

Мнениеот ВикторияИванова » 20 Фев 2018, 22:10

Здравейте, пиша в този форум с цел да чуя нещо позитивно по тази тема. Открих на коремчето на 12 годишната ми котка нещо като топче, днес реших,за да ми е мирна главата, да я заведа на ветеринален лекар,но за жалост новините не бяха добри-тумор на млечната жлеза,който се разпространява.
Не искам съвети как да действам ,а само да попитам дали някой член на тази група случайно е имал този проблем и след оперативно премахване животинчето е живо и здраво? Притеснявам се,че на тази възраст сърцето й няма да издържи на упойката ,а за приспиване даже няма да искам да чуя!
Имам нужда просто да видя или чуя поне ,че има надежда за нея...
Утре ще дадем кръв и ще разберем какъв е,но до утре има много време. Ще съм благодарна, ако някой сподели! :(
ВикторияИванова
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Фев 2018, 21:57

Re: Откриха тумор на млечната жлеза на 12 годишната ми котка!

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Фев 2018, 22:16

Съжалявам за това, което се случва на котето ви! За съжаление при некастрирани котки, които не са раждали съществува голям риск от тумори. :( Надявам се да успее да се оправи, но и годинките й не са малко, все пак е на 12 години! Дано да може да бъде спасено животинчето и да бъде с вас още дълги години!
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Откриха тумор на млечната жлеза на 12 годишната ми котка!

Мнениеот pvacheva » 02 Яну 2019, 13:05

Виктория Иванова, жива ли още котката? И моята котка на (16г) има тумори на млечните жлези бих искала да обменим опит
pvacheva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Яну 2019, 11:27


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта