valiart написа:зозо написа:Моя приятелка се подложи на такава процедура. Искам да Ви кажа, че косата и изглежда чудесно. Е, да вреди си предполагам, но кое не вреди на косата? Моята коса е прекалено права, но ако не беше бих си направила трайно изправяне, защото наистина стой добре, а и те улеснява...не губиш толкова време пред огледалото в укротяване на кичури.
Супер! А колко излиза такава процедура? И колко време издържа?
d_2 написа:Аз съм си правила. Трайното изправяне струва между 30-40лв.То е почти на принципа като къдренето,само че препарата който слагат държи косата права след като се махнат ролките.Издържа от 3 до 5 месеца с зависимост от структурата на косата,ако ти е много гъста и тежка е нормално да издържи по-малко,защото такива коси са доста трудни за изработка.Моя приятелка си изправи нейната в салона,в който на мен ми слагаха косата и тя издържа около 4 месеца така.Не се ходи допълнително да ти махат препарата,с непрекъснатото отмиване с шампоани,балсами,маски и третиране с бои,лакове,пяни за коса действието му отслабва докато в един момент съвсем изчезва и косата започва да се чупи и възвръща първоначалния си вид.От един път последици няма да имаш,но ако започнеш да го правиш системно ще ти се отразни,защото това си е насилствено третиране за косата и нещо,което поддържа постоянно формата и не е особено полезно.
В зависимост от структурата на косата трайността му е различна от 3-5 месеца.