Трайно изправяне на косата

Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции

Re: Трайно изправяне на косата

Мнениеот tweety » 17 Ное 2011, 12:49

valiart написа:
зозо написа:Моя приятелка се подложи на такава процедура. Искам да Ви кажа, че косата и изглежда чудесно. Е, да вреди си предполагам, но кое не вреди на косата? Моята коса е прекалено права, но ако не беше бих си направила трайно изправяне, защото наистина стой добре, а и те улеснява...не губиш толкова време пред огледалото в укротяване на кичури. :roll:

Супер! А колко излиза такава процедура? И колко време издържа?

d_2 написа:Аз съм си правила. Трайното изправяне струва между 30-40лв.То е почти на принципа като къдренето,само че препарата който слагат държи косата права след като се махнат ролките.Издържа от 3 до 5 месеца с зависимост от структурата на косата,ако ти е много гъста и тежка е нормално да издържи по-малко,защото такива коси са доста трудни за изработка.Моя приятелка си изправи нейната в салона,в който на мен ми слагаха косата и тя издържа около 4 месеца така.Не се ходи допълнително да ти махат препарата,с непрекъснатото отмиване с шампоани,балсами,маски и третиране с бои,лакове,пяни за коса действието му отслабва докато в един момент съвсем изчезва и косата започва да се чупи и възвръща първоначалния си вид.От един път последици няма да имаш,но ако започнеш да го правиш системно ще ти се отразни,защото това си е насилствено третиране за косата и нещо,което поддържа постоянно формата и не е особено полезно.

В зависимост от структурата на косата трайността му е различна от 3-5 месеца.
tweety

Мнениеот iskra_dim » 18 Ное 2011, 12:26

Не съм чувала за такова нещо, но предполагам че ефектът е същия, както виждам изправени коси не както прави а леко бухнали,но мисля че не би могло да има такова трайно изправяне на косата,защото при спане,къпане,третиране с други препарати тя си възвръща първоначалната си форма.
Аватар
iskra_dim

Мнениеот valiart » 19 Ное 2011, 01:25

iskra_dim написа:Не съм чувала за такова нещо, но предполагам че ефектът е същия, както виждам изправени коси не както прави а леко бухнали,но мисля че не би могло да има такова трайно изправяне на косата,защото при спане,къпане,третиране с други препарати тя си възвръща първоначалната си форма.

Напълно съм съгласна. И аз не вярвам в съвършенния резултат за изправяне.
Аватар
valiart

Мнениеот Снежана » 16 Окт 2012, 10:40

valiart написа:
iskra_dim написа:Не съм чувала за такова нещо, но предполагам че ефектът е същия, както виждам изправени коси не както прави а леко бухнали,но мисля че не би могло да има такова трайно изправяне на косата,защото при спане,къпане,третиране с други препарати тя си възвръща първоначалната си форма.

Напълно съм съгласна. И аз не вярвам в съвършенния резултат за изправяне.

Колкото и странно да ви звучи, но аз също бях скептично настроена към трайното изправяне на косата, тъй като моята коса е леко чуплива и когато я намачкам с пяна става по-скоро чуплива от колкото права. До скоро мислех, че само родените с права коса имат идеално правата коса, но се убедих, че това не е точно така. Просто трябва да знаете няколко трика.
След като вече сте разделила и изправила с преса косата, вземете една голяма мека четка, с която да разрешите косата си издухвайки я със студената струя на сешоара. По този начин косата ви не само ще стане по-мека и блестяща, но и ще остане права за по-дълго време. Ако въпреки това на вън времето е леко влажно и косата ви се опитва да се къдри в краищата, трябва да имате инструменти за спешна помощ. Това включва няколко малки фибички за коса за бързо изправяне на корените на косата си. Ако косата ви е започнала да се къдри и не стои във прическата, с която сте излязла от дома си, вземете няколко фибички изправете непокорните места и стойте така докато заемат желаната форма.
От значение за идеално изправената коса е самото сушене и изправяне. Оставете косата да изсъхне естествено до 70-80% , след което старателно кичур по кичур я доизсушете с кръгла четка и силен сешоар.
Успех ви желая!
Снежана

Мнениеот hris_miss » 03 Ное 2012, 14:04

Аз съм чувала за терапия с кератин за трайно изправяне мисля че е нещо като серум който се слага на косата, но доколкото съм чувала тази услуга се предлага само във фризьорските салони, но и те все от някъде трябва да си го купуват това нещо, ще разгледам и ще предложа тук :D ако някои вече ги е открил да дава идеи тука ;)
hris_miss

Мнениеот Evgenia » 12 Апр 2013, 10:25

И аз съм чувала, но все още не съм пробвала. Четох, че е ефективна и спестява време. Някой знае ли колко дълго трае?
Evgenia

Мнениеот titina_91 » 23 Апр 2013, 18:11

Зравейте интерсувам се за дълготряйното изправяне на косата, в кои салони се прави, колко струва и какъв метод се използва . Благодаря Ви предварително !!!!!
titina_91

Мнениеот ninars » 24 Апр 2013, 11:16

А не изтощава ли косата? Патила съм си от трайно къдрене, та затова питам :P
ninars

Мнениеот spring » 28 Авг 2013, 10:40

А не изтощава ли косата? Патила съм си от трайно къдрене, та затова питам :P
Разбира се, че всякакви манипулации изтощават, но терапията с кератин е доста по - щадяща от всекидневното изправяне в домашни условия ;)
spring

Предишна

Назад към Мода и красота