Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции
16 Ное 2011, 10:43
От две-три години си изправям всеки ден косата, но това е не само пагубно за косата, но и в едно влажно време е не трайно. Колкото и да пръскам косата си с лак и да я обработвам с препарати за права коса, влажен ли е навън въздуха всичко отива на вятъра.Сега съм се замислила за трайното изправяне на косата, но все още не съм на ясно как точно се прави и колко струва. Ако някой се е подлагал на това нека да сподели! Щади ли косата? Иска ли допълнително третиране с някакви продукти? Колко време трае ефекта на изправяне, тъй като някъде бях чела, че от 3-5 месеца? Има ли някакво условие за дължината на косата тъй като моята е средна дължина?
16 Ное 2011, 10:57
Аз съм си правила. Трайното изправяне струва между 30-40лв.То е почти на принципа като къдренето,само че препарата който слагат държи косата права след като се махнат ролките.Издържа от 3 до 5 месеца с зависимост от структурата на косата,ако ти е много гъста и тежка е нормално да издържи по-малко,защото такива коси са доста трудни за изработка.Моя приятелка си изправи нейната в салона,в който на мен ми слагаха косата и тя издържа около 4 месеца така.Не се ходи допълнително да ти махат препарата,с непрекъснатото отмиване с шампоани,балсами,маски и третиране с бои,лакове,пяни за коса действието му отслабва докато в един момент съвсем изчезва и косата започва да се чупи и възвръща първоначалния си вид.От един път последици няма да имаш,но ако започнеш да го правиш системно ще ти се отразни,защото това си е насилствено третиране за косата и нещо,което поддържа постоянно формата и не е особено полезно.
16 Ное 2011, 11:00
А косата придобива ли повече блясък като изправена с преса например или нещо такова? И трябва ли да се ползват специални шампоани и балсами или не е от значение...
16 Ное 2011, 11:16
Това сигурно, подобно на трайното къдрене уврежда доста косата. Аз лично не бих се подложила. Освен това съм почти сигурна, че по този начин косата се изсушава.
16 Ное 2011, 11:57
И според мен трайното изправяне, вреди на косъма.
16 Ное 2011, 17:03
Здравейте момичета!
Вижте какво открих за тряйното изправяне в салони "Арлет". Дано ви е полезно!
НОВО В АРЛЕТ!!!
К-STRIET IONIC- трайно изправяне с тригликолинова киселинна основа.
Церамид- преструктурира увредените влакна на косъма.
Thio- technology - дава сигурност и защита по- време на изправяне.
Кerabue- подсилва косъма отвътре.
Резултати: дълготрайно изправяне и коса, която е 3- пъти по силна.
Телефон за резервации: 02/ 981 27 28
16 Ное 2011, 17:47
valiart написа:И според мен трайното изправяне, вреди на косъма.
Пресата също вреди на косата, въпроса е кое е по-малкото зло?
16 Ное 2011, 22:08
tweety написа:valiart написа:И според мен трайното изправяне, вреди на косъма.
Пресата също вреди на косата, въпроса е кое е по-малкото зло?
е па нема такова животно:) красотата изисква жертви
17 Ное 2011, 11:36
Моя приятелка се подложи на такава процедура. Искам да Ви кажа, че косата и изглежда чудесно. Е, да вреди си предполагам, но кое не вреди на косата? Моята коса е прекалено права, но ако не беше бих си направила трайно изправяне, защото наистина стой добре, а и те улеснява...не губиш толкова време пред огледалото в укротяване на кичури.
17 Ное 2011, 12:03
зозо написа:Моя приятелка се подложи на такава процедура. Искам да Ви кажа, че косата и изглежда чудесно. Е, да вреди си предполагам, но кое не вреди на косата? Моята коса е прекалено права, но ако не беше бих си направила трайно изправяне, защото наистина стой добре, а и те улеснява...не губиш толкова време пред огледалото в укротяване на кичури.

Супер! А колко излиза такава процедура? И колко време издържа?