Насилие в учебни заведения и детски градини

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Насилие в учебни заведения и детски градини

Мнениеот orck » 22 Фев 2018, 13:11

Може би не е подходящо да занимавам чужди хора с това, но се дразня на това което се случва.
По новините за пореден път изниква видео в което някой учител размахва шамари, обижда и дармони децата.
Дъщеря ми е във възраст, в кяото няма никакъв начин да се защити и всяко подобно видео просто ме оставя разтеперан, ядосан и готов АЗ ДА РАЗМАХАМ ШАМАРИТЕ!

В момента седя пред компа и се чудя дали моето малко момиченце не се свива под нечии плесник, докато с жена ми сме на работа. След първия случай на подобни глупости разпитах хлапето и колкот и да ми е неприятно не успях да разбера почти нищо. Майка й имаше повече успехи - Едната госпожа била хубава и добра, другата била лоша и дебела....

Може би е лудост да споделям тук, но са чудя вие как се справяте с подпитването на децата си? Как да разбера дали е бита, обиждана и тормозена, при положение че все още говори несвързано?!
Аватар
orck
 
Мнения: 68
Регистриран на: 22 Фев 2018, 13:03

Re: Насилие в учебни заведения и детски градини

Мнениеот mix_twix » 22 Фев 2018, 13:47

От поведението трябва да става ясно, ако е коренно различно дете, притеснява се, не говори, страхува се от непознати, започнало е отново да използва памперс, ако досега не го е правило, ако пищи и се страхува от детската градина и т.н. това са нещата, които издават.
Но камерите, за които сега в събота ще има протести са добра опция! Някои родители, обаче, изказват съмнение, че камерите ще са само в занималните, а не там, където спят децата, нито във външните коридори и съблекални, както е и по закон. Само че... така учителката може да дръпне детето в някой ъгъл и да ги намлати пак. Поведението си остава единствения начин да познаеш какво - що. И да сплашиш малко даскалиците.
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1165
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Насилие в учебни заведения и детски градини

Мнениеот orck » 22 Фев 2018, 16:24

Като чувам как седят нещата с протестите и псевдоанкетите, ще стигнем до камерите, когато аз започна да раждам деца (инак речено никога).
Знаете ли колко нередности ще трябва да прекратят, ако имат камери.
Това ще значи ,че дъщеря ми, вместо да зяпа телевизия, ще трябва да слуша приказка, вместо да се шляе безцелно ще трябва да е наблюдавана....че вместо половин порцион, ще трябва да получава цял...
Аватар
orck
 
Мнения: 68
Регистриран на: 22 Фев 2018, 13:03

Re: Насилие в учебни заведения и детски градини

Мнениеот sad » 23 Фев 2018, 10:42

Детето ще се затвори, ще започне да мълчи, да нервничи много често и експлозивно. Ще агресира рязко към играчки, ще започне да се пази от бързи движения, ще сънува кошмари или ще спи лошо, ще разиграва агресивни сцени при игра.
Като цяло ще е като непозната личност.
Ако искате да достигнете до него и да разберете как е минал денят му, когато не е склонно да говори може да го разиграете с играчките, но е важно комуникацията да върви ежедневно, а не на залпове, когато се случи нещо лошо в друга детска градина.
Аватар
sad
 
Мнения: 58
Регистриран на: 22 Фев 2018, 12:48

Re: Насилие в учебни заведения и детски градини

Мнениеот Mon_ton » 23 Фев 2018, 11:44

И според мен ще започне да си личи, дъщеря ми не е променила поведението си, освен, че плачеше малко сутрин, но през деня и вечер я прибирах спокойна, усмихната и нямаше проблеми, харесва й много.
Ако се промени поведението й винаги бих реагирала! Притеснявам се по празниците, едното клипче, което гледах за тормоз беше точно подготовка за някой празник! Какво ли се случва на децата ни, докато ги учат да танцуват и да бъдат толкова сладки, докато ние ги гледаме с умиление... :roll:
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2616
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Насилие в учебни заведения и детски градини

Мнениеот frezia-o » 28 Фев 2018, 16:25

Сигурно кадрите, които виждаме всички, създават напрежение, страх и ни карат да се възмущаваме и ядосваме. Това не е нормалното поведение за един педагог, но нали ще се съгласите, че не всички са такива? Мисля, че може да се притеснявате и треперите само ако не познавате достатъчно добре педагозите, които работят с децата. Няма ли връзка между вас и то непрекъсната, сигурно ще се тревожите. Иначе не виждам как ще стане.
frezia-o
 
Мнения: 30
Регистриран на: 23 Фев 2018, 15:09


Назад към Социални дейности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта