Сравнение на цените на лекарствата и здравните продукти в аптеките в България.

Болници, медицински центрове, лекарски кабинети, аптеки - полезна информация и мнения на пациенти!

Сравнение на цените на лекарствата и здравните продукти в аптеките в България.

Мнениеот lekarstvatop » 18 Мар 2018, 19:52

Цените на лекарствата са един от проблемите на всяко домакинство, който става особено актуален по време на грипни епидемии и безкрайните зимни настинки. В такива случаи, човек отива в най-близката аптека и купува каквото предложи фармацевта или пък каквото е предписал лекаря. В много случаи обаче е необходимо да правим сметка и на парите си. Това се отнася особено да случаите, когато купуваме медикаменти всеки месец или пък сметката е доста „солена“. По-младите хора правят справка за цените в сайтовете на различните аптеки, а по-възрастните хора правят своята проверка на място – обикаляйки няколко квартални аптеки.

Към днешна дата обаче вече има сайт, който прави сравнение на цените на лекарствата и здравните продукти. С много малко усилия човек намира търсеното лекарство или здравен продукти, а след това вижда цената му в различните аптеки. Изненадващо се оказва, че разликите в цената на един и същи продукт варира от няколко стотинки до повече от 10 лева.

Наличието и използването на https://lekarstva.top спестява време (с лесното търсене на продукти и липсата на необходимост от отваряне на сайтовете и ценовите листи на различните аптеки), но така също спестява и пари. Единственото усилие, което човек трябва да направи след това, е да намери най-близката аптека с най-ниска цена на търсения продукт и да я посети или още по-лесно – да поръча доставка вкъщи, която над определени суми е безплатна. Информацията на сайта е достоверна и се актуализира постоянно, което е още една гаранция да намерите търсеното бързо и на най-добрата възможна цена.
lekarstvatop
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Мар 2018, 19:50

Re: Сравнение на цените на лекарствата и здравните продукти в аптеките в България.

Мнениеот Пенчо Кубадинский » 18 Мар 2018, 20:28

Много странна идея. Лекарствата имат фиксирани цени. Да, има разминавания, ако някой реши да продава по-евтино. Но ако аптеката е във Варна, а аз съм в София, какво да направя:
- да отида до Варна
- да се скарам с аптеката в София
- да не се лекувам?
Пенчо Кубадинский
 
Мнения: 109
Регистриран на: 02 Мар 2018, 10:06

Re: Сравнение на цените на лекарствата и здравните продукти в аптеките в България.

Мнениеот Monika_Spasova » 20 Юни 2018, 09:28

И за мен е неефективно. Най-малко заради трафика покупката ми ще се оскъпи, би имало смисъл, ако става въпрос за нещо много скъпо, при което цената ще е толкова изгодна, че ще си струва 5-те лева гориво.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32


Назад към Здравни адреси

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron