Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

27 Апр 2018, 09:32

У нас имам 1 дъска за рязане и върху нея режем всичко - месо, мезета, зеленчуци. Никога не съм се замисляла, но една моя приятелка ми се оплака, че се сдобили в семейството им със салмонела, заради заразено месо, което са си прехвърлили в салатата по този начин.
:shock: Не знам възможно ли е, и дали не си мисли грешно, но се замислих, че може би не е правилно да използваме една и съща дъска за рязане. Все пак в порите й навлизат доста бактерии...
Вие имате ли притеснения и за какво точно се притеснявате, или използвате една дъска за всичко?

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

27 Апр 2018, 16:29

Ползвам, много съм гнуслива. Имам една дъска за сурово месо, на другата режа мезета и зеленчуци, но за суровото месо задължително на отделна дъска.

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

15 Май 2018, 11:09

Аз също използвам различни дъски за рязане, имам две, едната, която ползваме само за сурово месо.

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

20 Май 2018, 11:36

Аз си използвам само една дъска, средна големина е и е доста удобна.

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

21 Май 2018, 12:50

monsita написа:Аз си използвам само една дъска, средна големина е и е доста удобна.

И на нея режеш месо и след 5 минути правиш салата? :shock:
Добави отговор
Отиди на страница: