Как да облекчим зъбобола с билки?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Как да облекчим зъбобола с билки?

Мнениеот delinda » 28 Ное 2011, 11:46

Зъбоболът е едно изключително неприятно, но често случващо се явление. Освен традиционните медикаменти и аналгетици, за борбата със зъбобола можем да се доверим и на някой рецепти от народната медицина.
Едно от изпитаните средства е употребата на маргаритка.
Маргаритка е многогодишно растение, което мнозина бъркат с лайката. В действителност обаче, то има множество полезни страни, които го отличават от лайката.
Изображение
Като за начало, може да се посочи, че корените на маргаритката се използват като основна част на учението за аюрведа.
Основната причина е ароматът на корена, както и интензивният му, леко парлив вкус, който предизвиква силно слюноотделяне.
Именно сдъвкването на корен от маргарита се използва за облекчаването на зъбобол, защото то едновременно успокоява и отпуска. Този е един от методите за облекчаване на зъбобола с билки, който се радва на особена популярност в Югоизточна Азия. Приложена външно, маргаритката помага още при лицеви невралгии и при хрема с хроничен характер.

Ако знаете за някой други домашни рецепти за зъбобол, моля споделете ги... ;)
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda

Re: Как да облекчим зъбобола с билки?

Мнениеот сиско » 28 Ное 2011, 21:41

Аз знам още слагане на парченце карамфил в дупката на зъба, ако има дупка де.
сиско

Мнениеот tweety » 29 Ное 2011, 11:10

сиско написа:Аз знам още слагане на парченце карамфил в дупката на зъба, ако има дупка де.

Това за карамфила и аз съм го чувала, но не съм го пробвала :)
tweety

Мнениеот pasta » 03 Яну 2012, 19:25

Аз съм чувала, че може стрит на прах аспирин да се сложи за облекчаване на болката...
pasta

Мнениеот Devora » 08 Фев 2012, 11:03

Аз препоръчвам Смрадлика(или още Тетра). Това облекчава зъбобола.С пулпит съм била и това е единственото нещо,което ми е облекчавало болката.
Devora

Мнениеот spring » 22 Авг 2013, 13:34

Аз препоръчвам Смрадлика(или още Тетра). Това облекчава зъбобола.С пулпит съм била и това е единственото нещо,което ми е облекчавало болката.
Нима успокоява и ужасния пулпит? Още довечера ще пробвам, че вече цяла седмица нямам мира заради пулпит...
spring

Мнениеот blanshe » 11 Сеп 2013, 15:19

pasta написа:Аз съм чувала, че може стрит на прах аспирин да се сложи за облекчаване на болката...

Това е изключено, дори и да ти донесе някакво временно облекчение, по-добре не го прилагай. До колкото знам болкоуспокояващите таблетки не бива да се натрошават и прилагат директно на мястото. Те са предназначени за пиене и така са най-ефективни. Относно карамфила - ДА! Изпитано е, помага, а за който е забравил как се прилага, ето: http://www.framar.bg/alternative_link/6457 Успех! :)
blanshe

Мнениеот Snejna » 14 Яну 2015, 14:06

pasta написа:Аз съм чувала, че може стрит на прах аспирин да се сложи за облекчаване на болката...

Това и аз го знам, но не съм го изпробвала, за щастие нямам проблем със зъбите.
Аватар
Snejna

Назад към Домашен лекар