Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
12 Мар 2019, 19:07
Lisandra написа:Yarost написа:Ембриологът не е ли човекът, който отговаря за това качествено да се осъществи процесът по ин витро?
Ембриолога и гинеколога са екип. Взаимно са свързани. Бих казала, че ембриолога отговаря за процесите извън тялото на жената.
Гинеколога е водещия при ин витро процедура.
13 Мар 2019, 16:50
Doktoricata написа:Lisandra написа:Yarost написа:Ембриологът не е ли човекът, който отговаря за това качествено да се осъществи процесът по ин витро?
Ембриолога и гинеколога са екип. Взаимно са свързани. Бих казала, че ембриолога отговаря за процесите извън тялото на жената.
Така е, гинеколога води стимулацията, прави пункция и после трансфера, но ембриолога подбира и отговаря за оплождането на яйцеклетките.
13 Мар 2019, 17:20
nefertiti написа:Какви изследвания се правят при ембриолог?
В общи линии, след взимането на яйцеклетките, всичко е в ръцете на ембриолога. Той избира кои да се оплодат и следи целия процес до имплантирането.[/quote]
Кой взима материала от мъжа?
14 Мар 2019, 17:44
Doktoricata написа:Lisandra написа:Yarost написа:Ембриологът не е ли човекът, който отговаря за това качествено да се осъществи процесът по ин витро?
Нещо не схващам, всеки гинеколог ли може да проведе тази процедура?
19 Мар 2019, 17:23
Pacienti написа:nefertiti написа:Какви изследвания се правят при ембриолог?
В общи линии, след взимането на яйцеклетките, всичко е в ръцете на ембриолога. Той избира кои да се оплодат и следи целия процес до имплантирането.
Кой взима материала от мъжа?[/quote]
И аз да питам, ако проблема е в мъжа, какво се прави тогава?
20 Мар 2019, 16:50
Монче, при мъжки фактор също се прилага ин витро процедура. Няма как иначе да стане.
На мен ми стана любопитно кой взима материала от мъжа, ембриолога или гинеколога?
Лисандра, ти с какви впечатления си като цяло от ин витро центъра на болница Свети Лазар?
21 Мар 2019, 16:11
И аз не се бях замисляла кой взима материала от мъжа... Но всъщност те не го ли дават самички?
22 Мар 2019, 15:34
За успешното ин витро много е важно спойката между екипа- ембриолог, гинеколог и т н . Що се отнася до материала, май всички знаем как се взима. Що за въпрос е това.
25 Мар 2019, 16:33
Днес четох статия за това, че в България около 150 000 двойки имат репродуктивни проблеми. Това е наистина тревожна статистика и мисля, че държавата сериозно трябва да помисли за това как да се реши този проблем. Иначе е факт, че опитът и професионализма на гинеколога и ембриолог, както и базата и методите са от съществено значение за успеха при ин витрото.
27 Мар 2019, 17:11
За съжаление е така. Много двойки имат проблеми със зачеването. Според мен трябва да започнат да се водят кампании, които заедно с утвърдени лица, гинеколози и болници да приканват младите да раждат или пък да ги подпомагат в зачеването.