Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
12 Юли 2018, 13:59
Много обичам лимона с корите, но не мога да го ям, защото са пръскани и имат парафин. Имате ли идея как да почиствам корите на лимоните, за да мога да ги ям и да ги стържа в ястия? Чувала съм, че ги топят във вода и оцет за една вечер, това върши ли работа?
12 Юли 2018, 18:20
Аз си правя за зимата лимони мед и джинджифил и лимоните трябва да бъдат с кората. затова ги потапям за малко във вряла вода, но до колко еуспяват да се почистят не съм се замисляла.
13 Юли 2018, 08:34
Чувал съм за киснене в топла вода (не гореща) с оцет за една вечер. Така падал парафина, но има и такива, които корите им са импрегнирани с химикали, за да издържат. Там не можете нищо да направите.
15 Юли 2018, 13:48
Направих си този опит. Оказа се, че при накисване с вода и оцет, след 24 часа - и водата леко мирише на химия и кората също. Има нещо като лигаво покритие на кората, което изчистих с четка. Миризмата си остава. Някой друг успял ли е?
15 Юли 2018, 13:58
Оцетът е слаба киселина и би трябвало да изчисти парафина от кората, но във вашия случай, не е само парафин. Кората се импрегнира с консерванти, за да издържат пътуването и да имат търговски вид.
15 Юли 2018, 14:00
Viktor.Ivanov написа:Оцетът е слаба киселина и би трябвало да изчисти парафина от кората, но във вашия случай, не е само парафин. Кората се импрегнира с консерванти, за да издържат пътуването и да имат търговски вид.
Значи е невъзможно, така ли??
11 Сеп 2018, 10:59
Измиват се с гореща вода и се накисват за кратко, нищо особено, после може да се ядат. И все пак е добре да подбираш такива, които не са ги мазали излишно с гадости.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.