Донорство на сперма - милостив акт или начин да припечелиш?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Донорство на сперма - милостив акт или начин да припечелиш?

Мнениеот Тъжна Луна » 04 Окт 2018, 15:48

annamaria написа:В повечето частни болници приемат донорски материал за ин витро. Където и да звънеш може и да те поканят да дариш. Стига да се отговаря на изискванията и болницата да подържа базата да съхранява материала.

Съгласна съм. има твърде много двойки с репрудоктивни проблеми и инвитро клиниките са посещавани и доста рекламирани (според мен). Но проблемът е повече в това, че много мъже с проблеми и с топ не можеш ги накара да отидат да дадат проба за изслеедване, камо ли самоинициативно да хукнат към криобанката, за да дадат матриял. :wink:
Аватар
Тъжна Луна

Мнениеот Ваня Стойчева » 04 Окт 2018, 16:35

annamaria написа:В повечето частни болници приемат донорски материал за ин витро. Където и да звънеш може и да те поканят да дариш. Стига да се отговаря на изискванията и болницата да подържа базата да съхранява материала.

т.е. пак се връщаме на въпроса, който повдига Малина, че не се знае къде. Повечето болници - Кои, къде, как, кои са изискванията? Няма подробна информация, няма и популяризиране на проблема и търсене на донори.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот annamaria » 05 Окт 2018, 10:25

Това също го бях споменала, че много малко се говори по тази тема- за донорството на яйцеклетки или сперматозоиди. Може би тази тема тепърва предстои да се популяризира. Но мисля, че бяхме споменали, че някои частни болници развиват тази дейност- за Свети Лазар със сигурност знаем.
annamaria

Мнениеот krasi_more » 05 Окт 2018, 11:22

Определено е добре и да се правят кампании, дано да се организират болниците и да започнат, популяризирането ще е много полезно.
krasi_more

Мнениеот annamaria » 08 Окт 2018, 14:34

krasi_more написа:Определено е добре и да се правят кампании, дано да се организират болниците и да започнат, популяризирането ще е много полезно.

Може би е въпрос на време да се започне с популяризирането на донорството на яйцеклетки. Малко хора наистина са запознати с това, но според мен тепърва ще се популяризира и хората с репродуктивни проблеми ще разберат и за нея. Друг е въпросът колко хора ще дарят.
annamaria

Мнениеот Pacienti » 12 Окт 2018, 15:32

Ваня Стойчева написа:

т.е. пак се връщаме на въпроса, който повдига Малина, че не се знае къде. Повечето болници - Кои, къде, как, кои са изискванията? Няма подробна информация, няма и популяризиране на проблема и търсене на донори.

Не всички частни болници могат да съхраняват донорски материал. Трябва да имаш база, т.е. лаборатория, която да е лицензирана. Изисква се специална апаратура за съхранението на донорски материал.
Pacienti

Мнениеот Malina » 15 Окт 2018, 13:03

Факт е, че от болниците може да ви насочат къде да дарите материал, ако имате желени, но няма достатъчна информираност. Може да има брошури при гинеколозите например, а не само да бъдат за различни лекарства.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот annamaria » 15 Окт 2018, 14:46

Така е. Аз не се бях замисляля върху това, че се изисква все пак и специална лаболатория, в която да се съхранява донорския материал. А това е важна част от базата към болницата, която извършва това. Миналата седмица разбрах, че моя близка приятелка вече е направила този акт на милосърдие- дарила е към Свети Лазар през пролетта.
annamaria

Мнениеот Malina » 15 Окт 2018, 14:59

Много благородно от нейна страна да дари :) Браво, че все повече мъже и жени се решават да направят тази стъпка.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Gorica23 » 15 Окт 2018, 16:26

Като тепърва сблъскваща се с този проблем, за мен си е милостив акт. Резултатите от спермограмата на моя човек меко казано не са добри и ако искаме деца, може да се наложи да се прибегне до донорски материал.
Gorica23

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство