Аборт ако не ви харесва пола?!

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот kikimoraa » 27 Сеп 2018, 09:49

Много голям фен съм на един блог за майки, но не знам дали е удачно да го споменавам в момента, затова тази информация ще ви я спестя. Обаче туко що прочетох една статия, че в Англия, може да научиш пола на детето чрез кръвни изследвания още в първите месеци на бременността. Което дава възможност на много майки да направят аборт, защото не им харесва пола на децата. Разбира се, най-често се касае за емигранти от арабските страни, за които раждането на момче е изключително важно, a раждането на момиче е едва ли не трагедия в семейството. :-|
Интересно ми е много, тея дето толкова ламтят за момчета, от де после ще си намерят момичеетата, които да изпооженят синовете си, ама айде, това е друг въпрос.
Все пак, раждането на дете е решение на всеки. Бихте ли отказали раждането, защото детето не е мечтания пол? :roll:
kikimoraa
 
Мнения: 255
Регистриран на: 26 Мар 2017, 11:03

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот ivan.stoqnov » 27 Сеп 2018, 10:01

Ужас! Това сериозно ли го говорирте? :oops: :oops: Аз като мъж не ги разбирам може би тия неща, но децата са най- хубавото нещо, което може да ни се случи в живота, пък какво значение има от кой пол са. А тези майки замислят ли се какви последици може да има един аборт и дали ще могат да забременеят отново след това, чел съм за много такива случаи, и след това може би ще се молят да имат дете, но... Жалко!
ivan.stoqnov
 
Мнения: 361
Регистриран на: 29 Юни 2018, 11:46

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот kikimoraa » 27 Сеп 2018, 10:21

ivan.stoqnov написа:Ужас! Това сериозно ли го говорирте? :oops: :oops: Аз като мъж не ги разбирам може би тия неща, но децата са най- хубавото нещо, което може да ни се случи в живота, пък какво значение има от кой пол са. А тези майки замислят ли се какви последици може да има един аборт и дали ще могат да забременеят отново след това, чел съм за много такива случаи, и след това може би ще се молят да имат дете, но... Жалко!

Това се случва най-вече с емигрантите от Близкия Изток, за коитоз знаеш, че раждането на момче е най-важното. В Индия например, раждането на момче е празник, защото той наследява семейното име и продължава рода, а момичетата са разочарование.
kikimoraa
 
Мнения: 255
Регистриран на: 26 Мар 2017, 11:03

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот ivan.stoqnov » 27 Сеп 2018, 10:36

Де да беше само в страните на близкия Изток, на никой нямаше да кажем. Аз споделих тази тема с жена ми да видим тя какво ще каже от позицията на майка и тя ми сподели, че ѝ нейна приятелка е искала да махне детето си като е разбрала че е момче, а тя искала да има момиче. Сега дли го е направила не зная, не съм навлизал в подробности. Не знам, за мен лично полът на детето е без значение по-важно е да се роди живо и здраво. Пък и да си кажа честно, не знам ако аз съм жена и ми кажат, че детето ми ще се роди с увреждания дали пак бих го махнал, а какво остава да е заради някакъв пол.
ivan.stoqnov
 
Мнения: 361
Регистриран на: 29 Юни 2018, 11:46

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот kikimoraa » 27 Сеп 2018, 10:46

Със сериозно увреждане го разбирам, но заради неподходящ пол.. направо ми е абсурдно, но и жените, притиснати от семействата и религиите си също ги разбирам. :(
kikimoraa
 
Мнения: 255
Регистриран на: 26 Мар 2017, 11:03

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Сеп 2018, 11:06

Тук имаме по-различен поглед, защото не сме притиснати като жени от обществото. Загледайте се някой път в някой индийски сериал, даже, които се опитват един вид да водят и битка с тези техни традиции и там все пак се обръща огромно внимание на мъжете. Мъжът е важния и главата на семействоот, той е всичко.
Не мога да си представя жените как живеят там, прпочетете статиите на Фрамар за Саудитстка Арабия и жените там, в тея страни не смятат нежния пол за хора, а като някакви инкубатори, дето да засадят семето си. Никой не може да си позволи да иска да застраши семейството си и детето си, раждайки момиче, колкото и да е грозно.
Тук, в нашата реалност, полът няма никакво значение, може да имаме някакви мечти, искания подсъзнателно или съзнателно, но никой не съм чула да си махне детето, защото е друг пол, когато се роди и си вече с него го обичаш и след време съм чувала разговори - исках момиче, но не си представям да нямам сина си, да речем. Така че за нас аборт заради пола не стои изобщо като вариант, смятам.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот tinkerbell » 01 Ное 2018, 18:25

Не мога разбера аборта, ако не се налага по медицински нужди. Не съдя, просто споделям личните си усещания. Темата е доста тежка, но в края на краищата, не се възприемам като бог, за да решавам кой да живее и кой, не. Ние сме далеч от съраните, които споменавате, но и там се променят нещата постепенно.
Аватар
tinkerbell
 
Мнения: 606
Регистриран на: 05 Фев 2016, 18:46

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот Story_teller » 07 Яну 2019, 16:43

Най-безумното нещо, което може човек да направи е да погуби един живот заради пола. Нали най-важното е самия живот?! Дали е момче или момиче какво значение има?! Като знам как някои хора с години се молят за чудо, направо е грях да направиш нещо подобно.
Story_teller
 
Мнения: 116
Регистриран на: 17 Дек 2018, 10:36

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот tinkerbell » 25 Яну 2019, 18:09

Story_teller написа:Най-безумното нещо, което може човек да направи е да погуби един живот заради пола. Нали най-важното е самия живот?! Дали е момче или момиче какво значение има?! Като знам как някои хора с години се молят за чудо, направо е грях да направиш нещо подобно.

Браво, аз не посмях да го кажа. Каква е гаранцията, че следващия път ще е желания пол? Да не говорим за рисковете от аборт, така позната остана без деца.
Аватар
tinkerbell
 
Мнения: 606
Регистриран на: 05 Фев 2016, 18:46

Re: Аборт ако не ви харесва пола?!

Мнениеот Ani_ » 01 Апр 2019, 11:22

Никога не съм имала очаквания за пола, както и претенции. Камо ли пък аборт да направя, толкова абсурдно ми звучи.
Ani_
 
Мнения: 108
Регистриран на: 04 Дек 2018, 11:43

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron