Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
24 Окт 2018, 09:03
Тази година имаме доста тикви и мисля да ги съхраня не само за зимата, но и през летните месеци, затова реших да замразя. Но не знам дали няма да се развали вкусът им и изобщо качествата им прпи замразяване. Има ли някой, който използва този метод на съхранение?
Най-вече ме интересува, дали после отново ще са ефективни при приготвяне на тиквеник, или класическата печена тиква с мед и орехи..
Има ли значение дали тиквата ще е нарязана на парчета или пък настъргана за тиквеник?
24 Окт 2018, 09:44
Замразявай спокойно, ако имаш толкова място за резени, поне за настъргана тиква не е нужно пространство, аз си замразявам, защото много обичам тиквеник и лято и зиме готвя, той ми е нещо като специалитет. На парчета не съм замразявала тиква да пека, но не вярвам да има разлика, в тиквеника няма никаква промяна във вкуса на тиквата.
08 Ное 2018, 15:07
Много обичам тиква и затова веднъж реших да замразя. Ама после, като я размразих, беше ужасна и една такава лигава
17 Апр 2019, 12:29
Интересното е че явно зависи от сорта. Замразявала съм, но понякога след размразяване е кашава, друг път - не.
08 Май 2019, 10:06
Веднъж замразих и нищо не стана. Изглеждаше ужасно след размразяването.
01 Юли 2019, 09:50
И при мен беше кофти опит, става много зле.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.