Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
25 Окт 2018, 11:45
Ще ми се да разнообразя малко храненето през делничните дни, но за целта си търся нещо хем оригинално и различно, хем да се приготвя бързо и лесно. Омлет, миш маш, картофки, разни хапки са ясни. Приготвяте ли нещо по-различно като вкус и комбинация от продукти? :)
25 Окт 2018, 11:48
Оф болна тема ми е храненето през седмицата, винаги се въртя около яйца, но крем супи също влизат в числото за през седмицата, ориз със зеленчуци и месо, както и различни яхнии, които отнемат малко време.
Бързо се притогвят модерните в наши чни елда и киноа, но пък кой ли ги обича...
25 Окт 2018, 12:00
Моите деца не обичат крем супи. Иначе супи все има вкъщи, ама уж нещо различно да е.
А относно киноата и елдата - много успешно ги добавям в менюто като заместител на ориза. Тоест, не преобладават, а слагам малко от тях и малко ориз. Пак е по-добре от нищо
25 Окт 2018, 12:25
У нас мама често през седмицата приготвя спанак с ориз, омлет със зелена салата, запеканки, гювечета, червена леща, грах, елда, палачинки, нахут много обичаме и го готви често.Винаги купуваме нащата в буркани - боба и нахута, прави понякога и зеле, то става бързо, реже го през уикенда и го сварява за 1 час вечерта, после само добавяме домати. Ние не ядем обаче много месо и така спестяваме много време.
25 Окт 2018, 12:33
О, да, и вкъщи нахутът е на почит, но не е съвсем аламинут. Дори и да е от буркан.
26 Окт 2018, 12:06
Не че е нещо много интересно, ама пък е вкусно и сполучливо! Обикновено държа във фризера 1-2 пилешки филета. Така спасявам положението.
Пилешко със соев сос и зеленчуци
Пилешкото месо се нарязва на жулиени и заедно със ситно накълцания чесън се поставя в загретия в дълбок тиган зехтин. След малко се добавят соевия сос и подправките - сол и черен пипер. Щом пилешкото месо е почти готово, се добавят нарязаните зеленчуци, нарязани на пръчици, а също и зеленият боб от буркан (ако харесвате зелен боб).
26 Окт 2018, 12:15
като казахте пилешко филе се сетих за моята любима рецепта за филета.
Подправям ги със сол и черен пипер и ги слагам на тиган с малко зехтин, когато са готови добарявам 1 чаена лъжица мед и 2 балсамов оцет, разбърквам и когато крилцата се карамелизират в сместа сервирам и поръсвам със сусам. Със свежа салата имаме идеална вечеря.
26 Окт 2018, 12:55
Никога не съм приготвяла пилешкото с мед и определено ще експериментирам. Направо ми се прияде, както е и обедно време
26 Окт 2018, 13:00
sky_100 написа:Никога не съм приготвяла пилешкото с мед и определено ще експериментирам. Направо ми се прияде, както е и обедно време

Пробвай става много вкусно и приятно. Меда карамелизира, ако искаш може да ползваш и кафява захар, но с мед става по-бързо и затова избирам този вариант.
23 Май 2019, 10:33
Аз само традиционно - миш маш, яйца, такива са ми аламинутите. Ама те нали затова са А ЛА МИНУТ
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.