Детето не иска да учи - какво да правя?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Детето не иска да учи - какво да правя?

Мнениеот Marshmellow » 09 Авг 2019, 09:49

Общо взето, трудна работа. Опитайте се да му покажете интересния аспект от уроците. Нещо, което да го човърка, за да учи с кеф.
Marshmellow
 
Мнения: 20
Регистриран на: 27 Юни 2019, 10:02

Re: Детето не иска да учи - какво да правя?

Мнениеот Пепи72 » 27 Авг 2019, 10:04

За да откаже да се учи Вашето дете вероятно има някакъв проблем, за който не желае да разговаря с Вас. До бре би било да се допитате до учителите му - забелязали ли са някаква промяна в поведението на детето и ако да - от колко време е това. Добре е да разберете дали има и училищен психолог, той информиран ли е, вземат ли се мерки и какви. Ако училището няма възможност за такива консултации направете така, че детето Ви да се отпусне пред познат на Вас човек (някой, на когото има доверие и би споделило какво го тревожи). Друг вариант е да се поинтересувате дали близо до Вас има практика детски психолог и да го заведете на консултация. Не игнорирайте проблема, но и не бъдете прекалено настоятелни, за да не постигнете обратния ефект - по-дълбокото затваряне на детето Ви в себе си и тоталният отказ да споделя и комуникира.
помислете дали в Семейството Ви в момента няма някаква конфликтна ситуация, на която детето Ви волно или неволно е или става свидетел.Ако е така това също би могло да доведе до отказа му да учи.
Друга възможност - да покаже, че му липсва внимание, да се чувства изолирано и недостатъчно обичано.
Извинявам се, ако по някакъв начин съм Ви засегнала, но причините могат да са много, а само и единствено Вие сте в състояние да ги отсеете и да стигнете до положително разрешаване на ситуацията.
Пепи72
 
Мнения: 48
Регистриран на: 26 Авг 2019, 09:31

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron