Здравейте д-р Стефанов,
първо искам да ви пожелая успешна и ползотворна година. За мен вие сте най-добрият д-р по УНГ в България и един от най-добрите в Европа.
Едва ли ме помните, но преди 10 години ми правихте операция на киста зад дясната сливицата(на една студентка от Варна) - много странен случай, на много странно място, който Вие безпогрешно установихте.(За незапознатите, преди да стигна до този възхитителен доктор(д-р Стефанов), вече бях претърпяла операция при друг доктор от друга болница в друг град - без особен резултат и без правилна диагноза)
Това, за което ви пиша е, че от около 2 седмици ме притеснява една подутина от лявата страна. Първо ще ви приложа една снимка, защото няма как да обясня мястото. Върху снимката с червено съм очертала мястото на подутината.
http://img190.imageshack.us/img190/3351/ustnakuhina.pngЦялата история е, че преди повече от 2 седмици забелязах подутината на това място, след възпаление на гърлото(сливиците не бяха подути). За около 2-3 дни започна да ми се схваща цялата лява половина на главата, болки в главата, окото, схващане на челюстта и леко подуване. Последва силно увеличение на лимфния възел само от тази страна, болка в ухото и подуване на лявата сливица с гнойни налепи в долната част без висока температура. При посещението при д-р УНГ ми изписаха антибиотик OSPEN 1000 по 2 таблетки на 8 часа за 10 дена, изследванията на кръвта показа единствено повишено СУЕ - 35, останалите резултати бяха в нормите. Естествено отоците и болките в следствие от антибиотика спаднаха, лимфният ми възел също намаля, но днес привечер почувствах отново схващане на челюстта и болки в главата. Отока, който съм посочила на снимката стои и се вижда доста добре, когато сливицата е прибрана, усещам и подуване на небцето само от лявата страна. За последно пих антибиотика в четвъртък сутринта (02.02.2012г). Притеснява ме да не развивам отново някаква киста или гноен процес, който след действието на антибиотика се е активизирал отново. Днес бях на контролен преглед и след като споделих страховете си, докторът ме увери, че това било част от сливицата, която притискала тази ципа и затова изглеждало като подутина.

Естествено, тази вечер потърсих ваши координати за консултация и връзка с вас, и ако кажете ще дойда в Стара Загора за преглед (живея във Варна).