15 Май 2019, 10:28
Всичко зависи от човека и от препоръката от лекаря. Аз лично бих избрала епидурална, а не спинална. Искам да имам усещане за случващото се.
15 Май 2019, 15:40
flip написа:Всичко зависи от човека и от препоръката от лекаря. Аз лично бих избрала епидурална, а не спинална. Искам да имам усещане за случващото се.
Всеки има различни възгледи за това как да протече раждането и каква упойка да пожелае. Но това наистина се решава в най-висока степен от лекарите. Каквото те преценят.
15 Май 2019, 16:22
flip написа:Всичко зависи от човека и от препоръката от лекаря. Аз лично бих избрала епидурална, а не спинална. Искам да имам усещане за случващото се.
Какво имаш предвид под усещане, нали се сещаш, че ако се наложи секцио...
17 Май 2019, 11:10
Ако се наложи секцио, си трябва секцио. Така че колкото и да си мераклийка да родиш естествено, ако имаш причина да се роди секцио, нищо не може да промени нещата.
17 Май 2019, 14:33
Предполагам, че говориш за естесвено раждане. Нали знаете обаче, че упойката тогава се слага при определено разкритие, нито по-рано, нито по-късно.
20 Май 2019, 15:08
Doktoricata написа:flip написа:Всичко зависи от човека и от препоръката от лекаря. Аз лично бих избрала епидурална, а не спинална. Искам да имам усещане за случващото се.
Предполагам, че говориш за естесвено раждане. Нали знаете обаче, че упойката тогава се слага при определено разкритие, нито по-рано, нито по-късно.
Това въобще не го знаех. Как можем да си го обясним? И защо точно на определени размери се поставя тази упойка?
20 Май 2019, 16:33
annamaria написа:Доктор Бойко Димитров също е привърженик на естественото раждане. Но наистина като цяло болницата развива и подкрепя изцяло този тип раждане.
Чух страхотни неща за него като специалист. Ти при него ли си раждала?
21 Май 2019, 15:15
Не съм раждала при него, но имам мнения от първа ръка. В цялата болница всички специалисти са много добри.
21 Май 2019, 16:04
Как можем да си обясним това, че епидуралната упойка се използва в точно определено време?
22 Май 2019, 13:57
Най-вероятно с това, че се спазват точно определени норми в медицината. Просто има изисквания, които трябва да се спазват. И на мен не ми е с точност много ясно, но най-вероятно това е причината.