Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот Влади » 28 Яну 2019, 10:55

Сигурно има майки сред вас, които са минали през същата драма...Дъщеря ни е в 1 клас и ни казаха, че напролет организират ученически лагер на Боровец. Добре звучи, знам. А и детето е много ентусиазирано. Ама аз не съм. Много се притеснявам дали не е твърде малка, как ще се справи с къпане, дрехи, колко ще яде, ако въобще яде нещо. Аз като дете също на тази възраст ходих на лагер за първи път, но всички знаем че преди 30 години е било съвсем различно откъм безопасност и сигурност.
Колебая се дали да я пускаме. Мъжът ми е категорично ЗА. Странно му е че аз се чудя. Мен просто ме е страх, сигурно ще се чуваме по сто пъти на ден.
Вие бихте ли пуснали детето си на лагер на тази възраст и ако да, как се справихте с вашите си тревоги и подтискащи мисли и сценарии? :roll:
Влади
 
Мнения: 87
Регистриран на: 28 Яну 2019, 10:49

Re: Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот Миленита » 28 Яну 2019, 11:44

Аз не съм родител, но мисля, че страхът за детето винаги ще го има. Съдейки по моята майка :mrgreen: Тоест, когато и да отиде на лагер, щом е за първи път, така ще се тревожите. Дори и да е в 3 клас, примерно. Бих послушала бащата и бих оставила детето да се откъсне за малко от родителските грижи. :thumbup:
Миленита
 
Мнения: 100
Регистриран на: 13 Ное 2018, 13:21

Re: Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот _Лилия_ » 28 Яну 2019, 12:00

Според мен много зависи и от учителите. Ако вярвате на класния ръководител, ще ви е много по-спокойно. Много неща зависят от него. В крайна сметка, ако е читав, ще се грижи добре за тях и ако има проблем, ще ви се обади.
Понякога подценяваме децата си. Мислим че са твърде малки за това и онова, а всъщност не са. Моето дете на първия си лагер вече забравяше да ми се обади по телефона. Аз кършех пръсти вкъщи, пък то си се забавлява. Като се прибра, разпитвах надълго и нашироко. Личеше си, че е изкарал добре и хич не му е било до майка му :mrgreen:
_Лилия_
 
Мнения: 187
Регистриран на: 26 Окт 2018, 08:57

Re: Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот Влади » 28 Яну 2019, 12:06

Може би сте прави всички. На страха очите са големи. Тя е сравнително самостоятелно дете, просто се шашкам за елементарните неща като хранене, хигиена, спане. С какво дете ще се случи в стая, дали храната ще е прясна. Ей такива ми ти майчини тревоги :roll:
Влади
 
Мнения: 87
Регистриран на: 28 Яну 2019, 10:49

Re: Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот Роуз » 28 Яну 2019, 12:11

Учителите обикновено са наясно кое дете с кое дружи и с кое е близко. Нашите поне ги слагат с приятелчета. Те и учителите нямат полза да ги слагат на случаен принцип, може да си издерат очите и да им създадат работа на тях самите :mrgreen: Може и да говорите с класния по този въпрос.
За храната всичко е на късмет, уви! Имахме случай с един лагер, когато детето ми разказа, че са им дали мухлясал кашкавал. Ядосах се че не е казала на учителката. Явно хотелите си пробутват често боклуците и храните с изтекъл срок на годност на ученици по масови мероприятия.
Роуз
 
Мнения: 136
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Re: Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот velvet_81 » 28 Яну 2019, 12:25

Колкото и смели да изглеждаме, като пишем тук, истината е че си има някои подводни камъни. Пригответе храна, по-издържлива някаква. Дрехите ги надпишете по дни. Така хем ще са добре съчетани, хем детето грабва торба и вади дрехите за съответния ден.
Моето не беше очаровано, но то си е по-залепено за мен. Не че имаше сериозни драми, просто звънеше през час и се обяснявахме надълго и нашироко. Вие си знаете детето най-добре.
velvet_81
 
Мнения: 194
Регистриран на: 24 Окт 2018, 08:45

Re: Ученически лагер за първи път - притеснявам се за детето

Мнениеот *Пролет* » 28 Яну 2019, 12:31

Опитайте да оставите детето да се справи само. То самото ще се чувства гордо от себе си като се върне. Това е форма на самостоятелност все пак. Това че ще е малко мръсно или леко гладно не може да се сравни с усещането, че се е отделило от мама и тате и то надалече. :smile:
А, колкото и да е злоядо едно дете, огладнее ли наистина, все ще хапне нещо. Става въпрос за броени дни, предполагам. Нищо фатално няма да се случи.
Аз бих го пуснала, то си е етап от израстването :thumbup:
Аватар
*Пролет*
 
Мнения: 103
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:47


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта