Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
28 Яну 2019, 11:04
Много често имам проблем с гърлото, възпалени сливици и т.н. Четох за този метод, и се оказва, че не е нещо ново, даже напротив.
"Дърпането на уши е древен метод (някои казват, че е от древнокитайската традиционна медицина), който може да помогне при тонзилит и аденоидит, при гнойни ангини с хиперплазия на тонзилите и аденоидите, при средни отити и др. За разлика от ширещите се заблуждения, то нито е панацея, нито е шарлатанство, а просто още един метод, който може да помогне."
Вече толкова ми е писнало от тези болежки, а и конвенционалната медицина определено не върши работа, а само замаскира симптомите.
Вие пробвали ли сте и доволни ли сте били? Боли ли?
28 Яну 2019, 12:48
Майка ми е споменавала, че баба я е водела като дете. Явно наистина си е стар метод на лечение. Майка беше доволна. Аз не знам дали бих повярвала на нещо подобно, вероятно проблемът е в самото ни поколение.
28 Яну 2019, 12:52
Ето малко разяснения по темата:
"При чести инфекции и предразположеност към УНГ болести в някои случаи Евстахиевата тръба, която свързва средното ухо с гърлото, получава възпалителен оток, който нарушава нормалната вентилация на средното ухо. Възпаление на Евстахиевата тръба се получава вследствие от ринити, фарингити, синузити и отити. Така може да се стигне до стесняването и даже до запушването й, особено при хронични възпаления на горните дихателни пътища и хроничен среден отит. В някои случаи Евстахиевата тръба индивидуално е по-тясна.
Евстахиевата тръба вентилира и дренира средното ухо, и изравнява налягането от двете страни на тъпанчето. Когато тя е възпалена и запушена, в средното ухо въздухът постепенно се резорбира и поради създаденото подналягане тъпанчето хлътва и се ограничава подвижността му. При силен гърмеж, гмуркане на по-голяма дълбочина, рязко спускане със самолет, шамар по ухото и пр. може да се получи силна биолка поради разликите в налягането и даже да се скъса тъпанчето."
Аз съм опирала до този начин на лечение и облекчението беше изненадващо, дори за мен. В смисъл, че подходих скептично, а резултат всъщност имаше.
28 Яну 2019, 13:01
Чувала съм, но доколкото разбрах, ефектът е краткотраен. Не става само с това да се излекува човек. А и не било подходящо при всякакво възпаление. Конкретно за проблем със сливиците давало резултат.
28 Яну 2019, 13:08
Не е нещо ново, обаче е опасно и не може да се прави от кой да е.
Аз съм ходила при жена, която го практикува. Е, не е приятно усещането, но е в границите на търпимото. Бях доволна и често ходех при нея, защото рядко при възпалени сливици, съм се разминавала леко. Та, колкото и да изглежда "бабин" метода, трябва да се подбере внимателно кой го прави.
28 Яну 2019, 13:13
Мен също са ме водили, при това не бях малко дете. Може би на 14-15 години. Предполагам на нашите им е писнало от гнойните ангини, защото помня че ежегодно си карах поне по една. Факт е че след това гнойна ангина не съм карала и самите възпаление минават леко.
Усещането не беше приятно, но и не е страшно.
Помня че и някакви чайове ми бяха препоръчали. Сега, по наше време, не знам дали всеки, който твърди че може да го прави, наистина е компетентен. Преди тези хора бяха много малко.
28 Яну 2019, 13:17
Как не се страхувате да пробвате подобни неща?

Аз не бих посмяла. Толкова е опасно всичко, свързано с главата. А точно пък за гнойни ангини, отити и т.н. не бих изчаквала и за АБ. По принцип рядко пия АБ, но има случаи, когато те са по-малкото зло все пак.
Не знам, за мен това е самовнушение, а не реална помощ.
08 Фев 2019, 16:40
Чувала съм го от баба ми, но никога не бих се подложила, или пък детето си, на нещо подобно. Някак си не вярвам на подобни метода на лечение.
18 Апр 2019, 15:20
Стига, бе, хора! Медицината е толкова добре развита, как човек може да отиде да му дърпат ушите, за да се излекува?! Не вярвам, просто не намирам обяснение.
30 Апр 2019, 11:02
Чувала съм го, но само от стари хора. Не бих го пробвала. Не знам, някак си такива остарели, и необясними методи не са ми по вкуса.