Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Мнениеот Lucy » 04 Фев 2019, 11:18

Знам, че всеки от вас сигурно, който не живее в къща, има проблемни съседи. Кой вдига много шум по късни доби, кой не си плаща таксата и така нататък. Обаче изключително дразнещо е, и вече ми е трудно да се правя на разсеяна, че съседите над нас си изхвърлят боклука през терасата. Долу не е алея или тротоар за преминаване, а тревна площ. Явно това ги насърчава още повече. Не съм подозирала, че още има хора, които биха го направила, но уви, опровергаха ме! :eek: Не е веднъж, не са два пъти.
Лошото е че сме от скоро в блока и не знам дали е удачно да се намеся и как по-точно да го направя? Не ми се иска да сме в лоши отношения, но и тази байганьовщина не мога да търпя.
Lucy
 
Мнения: 66
Регистриран на: 20 Дек 2018, 12:31

Re: Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Мнениеот Гери Василева » 04 Фев 2019, 11:25

Майка ми имаше подобна разправия с комшиите. Та, явно съвсем не са отживелици тия неща. Пък се смеем на циганите какви били...
Тя обаче не се притесняваше въобще да говори с тях и да им направи забележка. Но и промяна не настъпи. Мисля че така и не успя да промени нещата :roll:
Гери Василева
 
Мнения: 52
Регистриран на: 04 Фев 2019, 11:19

Re: Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Мнениеот Кат » 04 Фев 2019, 12:04

Оф, не ми се е случвало и дано не се!
Щом знаеш кои са, не би трябвало да се притесняваш от разваляне на отношенията ви. Прецени кое ти е по-важно. Едва ли всеки ден си пиеш кафето с тях, та да ти е толкова нужно тяхното добро отношение. В наши дни колко хора са близки с комшиите си?
Може първо да опиташ с бележка, която да им лепнеш на вратата, нещо от сорта: Следващия път ще ви донеса боклука пред вратата.

Ако не даде резултат, наистина няколко пъти поне му оставете боклука, ако е в торба, пред входната врата. Тъпа работа - вместо човек да си живее живота, да се разправя с идиоти, ама.. :roll:
Кат
 
Мнения: 55
Регистриран на: 04 Фев 2019, 11:54

Re: Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Мнениеот Matilda » 04 Фев 2019, 12:37

То си има начин да им секне мерака на такива съседи, ами няма желание явно в общинските съвети да го направят. Съветниците могат спокойно да предложат наредба за налагане на глоби на такива мизерници. Тогава и ние, останалите, ще знаем какво точно да направим, за да има резултат. Ако 2-3 пъти го глобят по 20-30 лева, почти съм сигурна, че бързо ще намери пътя към коша си вкъщи. Ама не знам дали някъде има такава действаща наредба.
Matilda
 
Мнения: 115
Регистриран на: 10 Дек 2018, 12:14

Re: Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Мнениеот Dust » 04 Фев 2019, 12:54

Дали няма възможност да подадете жалба към отдел в общинска администрация, който отговаря за това? Отдел по екология или нещо подобно? Вероятно има точки, по които могат да го глобят, че замърсява околната среда.
Всичко друго - бележки, оставяне на боклука - едва ли ще даде резултат, освен че ще си потрошите нервите. След като го правят често, значи не виждат проблем. Ако им бръкнат в джоба, може и да се замислят.
Dust
 
Мнения: 112
Регистриран на: 13 Ное 2018, 12:17

Re: Съседите си изхвърлят боклука през терасата - как да спра това?

Мнениеот Стефи Колева » 04 Фев 2019, 12:59

Все си мисля, че хората не са толкова лоши. Аз бих опитала пак да говоря с тях - со кротце, со благо, както се казва.
Аз имах едни такива комшии, които си хвърляха фасовете през терасата. Ядосвах се, трещях, вилнях. Накрая говорихме с тях и ги помолихме да не го правят. Наистина спряха. Иска ми се повечето хора да се вслушват.
Стискам ви палци да се разберете без глоби, жалби и прочие!
Стефи Колева
 
Мнения: 66
Регистриран на: 08 Яну 2019, 13:32


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта