от velvet_81 » 05 Фев 2019, 11:03
Хм, щом има и други любители на подправките, нека споделя малко полезна информация за овкусяването на основни храни:
Хляб - анасон, босилек, кимион, кардамон, канела, кориандър, кимион, копър, чесън, лимонова кора, портокалова кора, риган, маково семе, розмарин, шафран, градински чай, мащерка
Боб – кимион, лют червен пипер, чили, риган, магданоз, черен пипер, градински чай, чубрица, мащерка
Телешко - черен пипер, босилек, дафинов лист, чили, кориандър, къри, кимион, чесън, риган, горчица, магданоз, розмарин, салвия, чубрица, естрагон, мащерка
Сирене - босилек, кимион, целина семена, кервел, чили, лук, кориандър, кимион, копър, чесън, хрян, лимонова кора, риган, мента, синап, индийско орехче, червен пипер, магданоз, черен пипер, градински чай, естрагон, мащерка
Пиле - бахар, босилек, дафинов лист, канела, чили, къри, копър, чесън, джинджифил, лимонова трева, горчица, червен пипер, черен пипер, розмарин, шафран, градински чай, чубрица, смрадлика, естрагон, мащерка
Яйца - босилек, чили, лук, къри, копър, джинджифил, лимонова кора, риган, червен пипер, магданоз, черен пипер, градински чай, естрагон, мащерка