Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
11 Мар 2019, 13:13
Останах без фурна и доколкото разбрах, ремонтът ще отнеме поне 2 седмици, защото ще пращат фурната в друг град на сервиз.
Уви, вкъщи се хапва порядъчно сладко и десерти, та ще помоля да ми дадете идеи за десерти без печене. Имам чувството,че няма да е толкова вкусно, ама ако някой ме опровергае, ще съм много благодарна!
11 Мар 2019, 13:22
Виж ето този ябълков сладкиш с бисквити, вкъщи се харесва.
1 пакет бисквити Закуска (с какао или с мляко)
1 к.ч. прясно мляко
5 ябълки
1 чаша орехови ядки
1 ч.л. канела
по желание за украса: 150 мл. сладкарска сметана, орехи
Бисквитите се смилат с блендер и се поръсват със свареното прясно мляко. Почистените ябълки се настъргват на ситно и се объркват с канелата и смлените орехи. Към тях се прибавят и смлените бисквити. Сместа се обърква много добре и се изсипва във форма за торти или някаква друга интересна форма. Притиска се добре и се оставя да престои в хладилник една нощ. Обръща се в подходяща чиния и се украсява с разбитата сметана, ореховите ядки, шоколад и пр.
11 Мар 2019, 13:53
Палачинкова торта с шоколад
Продуктите:
За палачинки:
100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
2 яйца
щипка сол
150 г. брашно
20 г. разтопено масло
За намазване:
200 г. шоколад нутела
200 г. маскарпоне
За заливка:
50 г. черен шоколад
30 мл. млечна сметана (30-35%)
Моят тиган е с диаметър 28 см, тоест доста голям, и бройката палачинки посочена по-горе е съобразена с това. Ако тиганът ви е по-малък, ще ви трябват повече палачинки.
Млякото, водата, яйцата и солта се разбиват с ръчна бъркалка или миксер, към тях се добавят брашното и маслото. Ако тестото ви се стори гъсто, добавете малко вода (лъжица по лъжица). Изпържете палачинките в загрят тиган на умерена температура, като подмазвате с масло преди всяка палачинка.
Смесете маскарпонето и нутелата и разбъркайте добре.
С помощта на кръгла, квадратна или шестоъгълна форма изрежете палачинките. Започнете да подреждате във формата като редувате палачинка и шоколадов крем. Девет-десет „етажа“ са напълно достатъчни. Издърпайте формата и измажете страните с крем. Приберете в хладилник за 30 минути или 1 час, докато кремът се стегне.
За заливката:
Загрейте сметаната и залейте с шоколада. Оставете да постои и разбъркайте докато шоколадът се разтопи напълно. С помощта на лъжица полейте всяка мини тортичка, украсете с ягода, малини или друг плод.
11 Мар 2019, 14:46
Фъстъчен десерт
3 чаши шоколадови парченца
1 и ½ чаша фъстъчено масло
2 големи опаковки масло
2 чаши пудра захар
1 опаковка бисквити с ванилия (поне 12 броя)
½ чаша смлени фъстъци
Начин на приготвяне:
За глазурата
С помощта на микровълнова или на парна баня разтопете 2 чаши шоколадови парченца и половин чаша фъстъчено масло. Оставете да изстине за няколко минути, докато вие приготвяте десерта.
За десерта
В купа сложете двете опаковки масло и останалото фъстъчено масло. Разбийте с миксер, докато не получите хомогенна, гъста смес.
Добавете пудрата захар и разбъркайте добре.
С пасатор разбийте бисквитите с ванилия докато не се раздробят на ситно. Към бисквитите добавете останалите парченца шоколад и готовата смес от маслото и фъстъченото масло.
Нанесете готовата основа в малка тава, като се постараете да бъде разпределена равномерно навсякъде. Изсипете глазурата върху основата.
Поръсете с надробените фъстъци и оставете в хладилника поне за един час, за да се стегне. Нарежете на равни парчета.
Добре е да съхранявате десерта в хладилник, за да можете да отделяте порциите без да се натрошават.
Ягодов чийзкейк и въобще всякакви разновидности на чийзкейка
Продукти:
100 г обикновени бисквити
60 г краве масло
40 г лешници
2 с. л. захар
КРЕМ
200 г ягоди
100 г крема сирене
100 г течна сладкарска сметана
50 г пудра захар
1/2 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. настъргана кора от лимон
Приготвяне:
• Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници.
• Прибавят се захарта и мекото краве масло.
• Всичко се смила.
• Отделно в малка купа се разбиват крема сиренето заедно с пудрата захар с помощта на миксер.
• В друга купа се разбива сладкарската сметана.
• Прибавят се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето.
• Разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.
• В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитения блат и се натиска добре с помощта на чаша.
• Отгоре се поставя ягодовият крем.
• Ягодовият чийзкейк се оставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.
• Отгоре се украсява с нарязани ягоди.
11 Мар 2019, 14:49
Любимия от детството ми "Сладък салам":
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
бисквити - 500 г обикновени
орехи - 100 г смлени
сушени плодове - 50 г
масло - 100 г
прясно мляко - 125 мл
захар - 1 ч.ч.
какао - 3 с.л.
ванилова есенция - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бисквитите натрошаваме или ги смиламе в кухненски робот. Орехите прекарваме през машинка за орехи, а сушените плодове нарязваме на ситно.
Поставяме в съд бисквитите заедно с орехите и сушените плодове. На водна баня загряваме млякото, захарта и маслото.
След като е готово, към него прибавяме какаото и ванилията. Прибавяме готовата смес към бисквитената и разбъркваме добре.
Вземаме си домакинско фолио и изсипваме сместа върху него, като си оформяме сладък салам.
Оставяме в хладилника за два часа.
11 Мар 2019, 14:53
Кремчета можеш да правиш най-различни.
Ванилов крем с маскарпоне
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
пудинг - 1 пакет ванилия
захар - 50 г
прясно мляко - 500 мл
маскарпоне - 125 г
филирани бадеми - 50 г
плодове - 300 г боровинки, ягоди, къпини или друг подходящ плод
Пудингът се приготвя по стандартния начин с млякото и захарта, както е описано на опаковката.
Когато е готов и докато е горещ, се разбърква с маскарпонето. Сложете фолио на съда, за да го предпазите от образуването на кора и оставете да се охлади.
През това време измийте плодчетата и ги подсушете. Филираните бадеми запечете на тиган.
Пригответе стъклени чашки и сглобете крема, като редувате пудинг, плодове, бадеми пак пудинг и накрая завършете красиво с плодове и бадеми.
Тези дребни бонбони са много приятни на вкус, а са и здравословни:
Орехови топчета
Съставки:
орехи - 1 ч.ч. ядки, смлени
мед - 2 с.л.
какао - 4 ч.л.
лимони - 1 бр, . сок
масло - 1 с.л. краве
Разтопете маслото, прибавете какаото и разбъркайте, докато се получи гладка смес.
Добавете меда, лимоновия сок и смлените орехови ядки и от сместа направете кръгли бонбони, които оваляйте в останалите орехови ядки.
11 Мар 2019, 16:34
Ето и нещо много вкусно наистина.
Домашно приготвено
Баунти, по рецепта на една блогърка No sugar:
70 гр. кокосови стърготини (7 с.л.)
консерва кокосово мляко
20 гр. какао (1 с.л.)
70 гр. мед (2 с.л.)
Начин на приготвяне:
Консервата кокосово мляко трябва да е много добре охладена, престояла в хладилник. Отворете я внимателно, без да разклащате. Оберете гъстата кокосова маса, която се е отделила в горната част на консервата. Аз успях да обера 180 гр. Ето как да съхраните остатъка от кокосовото мляко:
https://www.facebook.com/5653617969…
Половината от кокосовата маса, половината от меда и цялото количество кокосови стърготини смесете в блендер до еднородност. Друг вариант е леко да затоплите кокосовата маса и меда и да смесите всичко. В подходящ съд върху хартия за печене подравнете и загладете;
Останалата половина от меда, кокосовата маса и какаото разбийте в блендер. Получава се нещо като шоколадов кокосов крем. Друг вариант е на ниска темпенатура и на водна баня да обедините всички съставки;
Излейте какаовата смес върху кокосовата и охладете;
Нарежете и се насладете.
11 Мар 2019, 19:35
ООО обожавам да приготвям десерти без печене. Има много любими, но сега съм се отдала на любимата ми Пинакота, обожавам я.
20 Мар 2019, 11:11
Dalia написа:ООО обожавам да приготвям десерти без печене. Има много любими, но сега съм се отдала на любимата ми Пинакота, обожавам я.
Панакота и аз обожавам, имма си едно любимо заведенийце, където я правят с настърган лайм. Разкошотия!
25 Мар 2019, 11:01
Влади написа:Виж ето този ябълков сладкиш с бисквити, вкъщи се харесва.
1 пакет бисквити Закуска (с какао или с мляко)
1 к.ч. прясно мляко
5 ябълки
1 чаша орехови ядки
1 ч.л. канела
по желание за украса: 150 мл. сладкарска сметана, орехи
Бисквитите се смилат с блендер и се поръсват със свареното прясно мляко. Почистените ябълки се настъргват на ситно и се объркват с канелата и смлените орехи. Към тях се прибавят и смлените бисквити. Сместа се обърква много добре и се изсипва във форма за торти или някаква друга интересна форма. Притиска се добре и се оставя да престои в хладилник една нощ. Обръща се в подходяща чиния и се украсява с разбитата сметана, ореховите ядки, шоколад и пр.
През почивните дни спретнах този десерт, стана страхотен, благодаря за рецептата!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.