Та, направих си пилешки кюфтенца, които хем са по-леки, хем са лесни за приготвяне. Ще се радвам, ако и вие споделите вашите идеи или съвети.
Ето моето предложение:
Пилешки кюфтета
Продукти:
150г сварено пилешко месо
100г кашкавал
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
магданоз
1-2 стръка зелен лук
2 с л брашно (галета)
Нарязваме пилешкото месо и лука на ситно (в случай, че слагате лук).
Смесваме месото, яйцата, настъргания кашкавал и лука. Добавяме брашното или галетата. Трябва да стане гъста каша.
Подправяме със сол и черен пипер.
С помощта на лъжица оформяме на кюфтенца, като леко ги сплескваме и ги слагаме в тава, която е покрита с хартия за печене.
Печем на 200 градуса докато се зачервят.
Може и да се изпържат, но печени са по-здравословни.
