Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот Fury » 24 Апр 2019, 10:28

Бях попаднала на проучване според което голяма част от служителите на по-високи постове са застрашени от това да загубят семействата си, поради влошен сексуален и личен живот. Наричат това явление "екстремна работа".
Пишеше, че такива хора са толкова заети и отдадени на работата си, че са склонни дори да отложат важни събития като сватба, празнуване на рождени дни. А това неизменно влияе на личния им живот и стабилността на семействата им.

Проблемът е, че в тези редове открих все едно моят партньор и ми стана неприятно. Дали мога да продължа така? Дали ще можем един ден да създадем нормално семейство и да имаме деца, които няма да го виждат веднъж на 4-5 дни, примерно?
А как е при Вас? Умеете ли да съчетавате ефективно работа и интимен живот? Вашите партньори зариват ли се с работа, без да знаят кога е добре да намалят темпото?
Fury
 
Мнения: 112
Регистриран на: 06 Дек 2018, 15:00

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот Роуз » 24 Апр 2019, 10:55

Допреди да стана родител най-важното за мен беше работата. Постоянно работех - денем, нощем, когато трябва и т.н. Не обичах почивните дни, не знаех какво да правя тогава. Запълвах и тях с работа. Обаче, колкото и клиширано да звучи, откакто станах майка започнах да уважавам почивката си и да ценя времето с детето. Старая се дори да не съм навсякъде с телефона. Просто детето ме научи И да почивам и да Не работя.
Смятам, че в противен случай наистина шансът да се разпадне семейството е голям.
Ти не си ли отдавна с твоя човек? Тоест, не е ли бил винаги такъв?
Роуз
 
Мнения: 136
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот maia the bee » 24 Апр 2019, 11:01

Аз се раздавам и вкъщи, и на работа Старая се да грабвам всяка възможност за почивка. Баланс в отношенията може да се намери само ако се научим да презареждаме батериите и да почиваме качествено. Ако сме отпочинали, ще сме и по-добри в отношенията си с близките.
Преди години имах връзка с мъж-работохолик. Нищо не излезе, беше голяма мъка...Едва се виждахме и само дето не заспиваше прав. Просто той беше направил своя избор.
maia the bee
 
Мнения: 122
Регистриран на: 02 Ное 2018, 09:47

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот Ani_ » 24 Апр 2019, 11:04

Според мен пък е възможно. Аз, например, бях наясно, че мъжът ми работи и ще работи страшно много. За жалост, това е при много от семействата. Не е само до личен избор, а и до необходимост и отговорност. Напаснали сме се, не го укорявам, радвам се на малкото време, през което е с нас.
Ani_
 
Мнения: 108
Регистриран на: 04 Дек 2018, 11:43

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот *Пролет* » 24 Апр 2019, 11:10

Аз също страдам от любовта на половинката към работата му.Трудно е съжителството с такъв човек. Едното неизменно остава на заден план, защото иначе никое от двете не е на достатъчно добро ниво. Знаем за многото дини под една мишница...
Имала съм период, когато съм превръщала работата си в най-важното нещо на света, но е било временно.
Сега ми е мъчно да се чувствам сякаш съм на второ място. Обсъждали сме го, твърди как било неосъзнато, а това още повече ме тревожи. Все едно трябва да се конкурирам с работата му, даже не става дума за друг човек.
Най-доброто решение би било баланс, постигане на златна среда, но не всеки успява да ги намери.
Аватар
*Пролет*
 
Мнения: 103
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:47

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот София » 24 Апр 2019, 11:17

Дали е мъжът или жената няма абсолютно никакво значение. Вкъщи и двамата прекаляваме с работата.
Аз работя на две места - едното е в офис,8 часа, а после още няколко часа -дистанционно от вкъщи. Ежедневно, няма уикенд. Моят човек и той така. виждаме се 1-2 пъти седмично, нищо че сме от един град. Но не се оплакваме, правим това, което трябва на този етап. Малкото време, което прекарваме заедно е много хубаво и го ценим.
Усещам, че пренебрегвам, обаче, семейството си. Не се гордея с това, но не виждам кога да се виждам и с тях. Радвам се, че поне ме разбират и приемат реалността.
София
 
Мнения: 111
Регистриран на: 05 Дек 2018, 11:16

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот Ilona » 24 Апр 2019, 12:43

Аз пък не бих искала да съм с мъж, който лентяйства и си губи времето в гледане на футбол или филми. Имаме един живот, трябва да го изживеем пълноценно и на макс. Не мисля, че бих имала проблем да съжителствам със здраво работещ човек. Та, ако на тази възраст не го правим, кога?
Ilona
 
Мнения: 89
Регистриран на: 07 Яну 2019, 11:02

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот Innerlane » 24 Апр 2019, 20:50

С мъж работохолик мога да се справя без проблем. Аз самата много държа на работата си и прекарвам малко време вкъщи. Важното е времео ни заедно да е качествено, няма нужда да е много. Не чувствам самота далеч от него, защото съм достатъчно ангажирана.

От друга страна, безработен мъж също бих приела, стига да поддържа добре къщата и да обикаля децата :mrgreen: :mrgreen:
Innerlane
 
Мнения: 123
Регистриран на: 04 Апр 2016, 15:41

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот Moni_265 » 25 Апр 2019, 12:08

Innerlane написа:От друга страна, безработен мъж също бих приела, стига да поддържа добре къщата и да обикаля децата :mrgreen: :mrgreen:


:lol: Хареса ми!

Иначе, аз сякаш, ако трябва да избирам работохолик или безработен, бих избрала работохолик.
Аватар
Moni_265
 
Мнения: 72
Регистриран на: 12 Ное 2018, 15:24

Re: Мъж-работохолик и здраво семейство - възможно ли е?

Мнениеот sky_100 » 21 Май 2019, 12:22

Аз лично не бих издържала дълго. Да, отначало си казваш, че по-скоро е готино да обича да работи и да не е някой лентяй. Обаче с времето, с появата на децата разбираш, че не това е най-важното. Да, важно е, но не е най-важното.
sky_100
 
Мнения: 151
Регистриран на: 24 Окт 2018, 14:16

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта