Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
24 Апр 2019, 11:51
Приятелят ми се ентусиазирал и решил да ми прави подарък - козметика. Той е наясно коя марка харесвам, ама не е наясно с това, че пише и за каква възраст е. видял, купил и така. Хем се зарадвах и ми стана мило, хем се ядосах, защото не е евтина козметика, че да си кажа " станалото станало".
Та, взел ми кремове - дневен и нощен. само че са за 40+
Въпросът ми е дали мислите, че мога да ги ползвам безпроблемно, при положение, че аз нямам 35 дори? Уж въпросните кремове били с по-агресивни съставки и ако ги спреш, после кожата изглеждала по-зле. Дали е вярно?
24 Апр 2019, 11:53
Уф, че кофти се е получила изненадата!

Дали пък не пази касовата бележка? Ако не си ги разопаковала, че нали обикновено имат и фолио върху кутийките, можеш да успееш да ги смениш.
24 Апр 2019, 11:54
Алиса_В написа:Уф, че кофти се е получила изненадата!

Дали пък не пази касовата бележка? Ако не си ги разопаковала, че нали обикновено имат и фолио върху кутийките, можеш да успееш да ги смениш.
Ами, нищо не пази! Аз найлончето не съм го махнала, защото веднага забелязах възрастта, ама той хвърлил касовата бележка
24 Апр 2019, 11:56
Аз се сетих друго - не можеш ли да ги продадеш? Може да свалиш малко от цената, но пак ще е по-разумно, отколкото да ползваш кремове за по-възрастни жени.
24 Апр 2019, 12:00
В едно дамско списание бях чела статия по въпроса. Там се твърдеше, че това с възрастта е по-скоро измислица и няма особено значение. Просто търговски трик, защото кремовете за над 40 или над 50 години се продават по-скъпо. Доколко е вярно това твърдение не зная.
Аз лично съм ползвала крем за по-възрастни, от параноя, че кожата ми бързо се състарява. Е, не съм забелязала после да е изглеждала по-зле.
24 Апр 2019, 12:10
Бях чела, че кожата ставала "мързелива", защото ти й осигуряваш необходимото с крема. Не ми се вярва особено, но съм попадала на подобна информация. Съмнявам се, че от един крем ще си прецакаш кожата. Ако редовно ползваш такива, може би е възможно. Тези кремове са по-скъпи заради мъничките опаковки, а всъщност дали съдържат нещо "уау" е под въпрос.
24 Апр 2019, 12:19
Имам една приятелка, която въобразяваше, че има много бръчки, макар че бяха съвсем фини. Та, взе си някакъв крем за 40+ и се оплака, че адски я сърби кожата. Ходи в аптеката да се консултира. Бяха й казали, че е много силен за нея и се бяха изненадали, че си го е купила.
За да действа добре един продукт, той трябва да е правилно подбран според типа на кожата и възрастта, и съм абсолютно несъгласна, че това са измишльотини и че младо момиче може да полза кремове за зряла кожа.
24 Апр 2019, 16:21
Кожата става "мързелива" при продължителна терапия. От една опаковка крем няма как това да се случи. По-скоро дискомфортът идва от алергична реакция/нетърпимост към някоя съставка. Не толкова от анти-ейдж ефекта. Особено пък ако е с хиалуронова киселина съвсем нямай притеснения. Аз лично бих си го изразходила.
13 Юни 2019, 10:27
И аз смятам, че една опаковка няма да навреди по никакъв начин. Не се знае и доколко отговаря на действителния възрастов диапазон, така или иначе.