от Роуз » 22 Май 2019, 14:12
Предварително не подготвям продуктите. То това е плюса на гювеча - бавното готвене.
Например:
Продуктите се слагат спрямо това кое за колко време се приготвя. Колко време му е необходимо.
Различните видове меса ги мариновах за около час във голям съд с марината от 1ч бяло вино,1/2ч зехтин или олио, соев сос, малко сок от лимон, черен пипер, пикантина, ситно нарязана половин глава кромид лук.
Най-отдолу свински вратни пържоли/количество спрямо големината на гювеча и за колко хора/. Върху тях гъби пресни на едро, кромид лук на полумесеци и моркови на кръгчета.
Отгоре пилешки пържоли, пак от зеленчуците, след това пушени гърди с кокалчетата нарязани на парчета, пак зеленчуци и най-отгоре кълцана наденица, която пак завих със зеленчуци. Всичко това залях с маринатата, в която киснах месото, долях и една чаша вода и в студената фурна. Пекох на най-силна степен, долу на дъното на фурната, докато завря, и намалих на 160 гр. Пече се около 1ч и половина, извадих и отворих гювеч. Имаше си сосче и долях само 1ч готварска сметана, върнах във фурната за около още 20 мин за да се сгъсти сосът.