Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Мнениеот Ilona » 23 Май 2019, 12:41

Отдавна знаех, че имам нужда от промяна в начина си на хранене. Радикална промяна. И го направих. За разлика от повечето хора, при мен проблемът не дойде от липсата ми на воля и постоянство, а от семейството и от половинката.
Живея с родителите ми. Тези дни пак имахме сериозна разправия с тях относно храната, която бях сготвила. Реших да не слагам мазнина. Обаче за родителите ми е странно, направо невъзможно. Едва ли не, не става за ядене. Омрънкаха сготвеното, естествено. Стана ми неприятно, все пак вложих старание и отделих време. Освен това, определено беше вкусно, просто беше различно, но те не пожелаха да му дадат шанс.
От друга страна е приятелят ми, който непрекъснато ми се сърди, че отказвам да ям с него, иска да му правя компания. Той обаче също готви мазно и пържи всичко. Обяснявам му, че не става въпрос за някакво лошо и неуважително отношение спрямо него, а просто съм си на режим.
Не занимавам всички с моето хранене, готвя си каквото аз ще ям, не мърморя на другите, че не се хранят здравословно.
Просто искам да получавам разбиране. Иначе се превръща в ежедневна борба и доказване, че за мен това е правилния избор. А е уморително!
Ще се радвам да чуя вие как бихте постъпили? Подкрепяли ли са ви вашите семейства в желанието ви да се храните разумно и здравословно? Как сте се справяли с бойкота от тяхна страна, ако го е имало?
Ilona
 
Мнения: 89
Регистриран на: 07 Яну 2019, 11:02

Re: Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Мнениеот Ива Тодорова » 23 Май 2019, 12:56

Сещам се за начин да избегнеш конфронтациите поне.
Започни да готвиш само за себе си, като го правиш във времето, когато те не са около теб. Заделяш си порцията за в момента, другото замразяваш в подходящи кутии. Хем ще ти е спокойно, хем те няма да ти мрънкат.
А з половинката по-добре говори. Не е на възрастта на родителите ти, та да разсъждава така закостеняло. Ако не иска да се храни като теб, то поне да не ти пречи и да те остави сама да решаваш как да живееш.
Аватар
Ива Тодорова
 
Мнения: 148
Регистриран на: 26 Окт 2018, 10:37

Re: Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Мнениеот Дороти » 23 Май 2019, 13:53

Колкото и да ти е тегаво, само от теб зависи дали ще им се вързваш. Просто ги игнорирай. Готви си, храни се, както ти харесва и толкова.
Дороти
 
Мнения: 150
Регистриран на: 25 Окт 2018, 10:10

Re: Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Мнениеот blaze » 23 Май 2019, 13:59

Аз мисля, че рано или късно ще свикнат. За всяко ново нещо трябва време. До тогава се абстрахирай от реакциите им. Дай им време. Все пак ти не гладуваш, а се храниш по различен начин. А компания на приятеля си пак можеш да правиш. Сядате заедно и всеки си яде неговото.
Имах подобен период и аз, но бързо отмина. Готвя си отделно, защото имам стомашни проблеми. Отначало ми се мърмореше какво било това, ама защо, ама как, докато не видяха, че наистина съм по-добре и се кротнаха.
blaze
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Ное 2018, 10:28

Re: Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Мнениеот Съни » 23 Май 2019, 14:04

Като станеш самостоятелна и се отделиш от вашите ще можеш да си разполагаш както си искаш. Ако работиш може да си купуваш продукти и готвиш минимални количества само за себе си.
Ако все още не работиш, ще се съобразяваш, т.е. готви само за себе си, не за всички.
Съни
 
Мнения: 114
Регистриран на: 22 Ное 2018, 10:23

Re: Близките ми не са съгласни с хранителния ми режим - как да се справя със ситуацията?

Мнениеот Алиса_В » 23 Май 2019, 14:21

Не смятам, че трябва да очакваш родителите ти да следват твоя режим. Не са длъжни и имат право да са недоволни. Готви си отделно, ти на режим, а не те.
За приятеля ти - доколкото разбирам не живеете заедно, така че едва ли винаги се храните заедно. Избери най-подходящото от приготвеното, т.е. най-малкото зло и си сипи малко количество. :wink:
Алиса_В
 
Мнения: 125
Регистриран на: 29 Окт 2018, 14:49


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта