Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
08 Фев 2012, 16:33
Чесънът в нашия дом се използва страшно много..всички сме му почитатели..ползваме го и в двете му предназначения и като зеленчук и като лекарство...започнат ли грипните епидемии и започваме повече да си похапваме чесънче...
09 Фев 2012, 16:43
Devora написа:Чесънът в нашия дом се използва страшно много..всички сме му почитатели..ползваме го и в двете му предназначения и като зеленчук и като лекарство...започнат ли грипните епидемии и започваме повече да си похапваме чесънче...

Браво, ей така се прави

Много чесън - здраво семейство!!!
19 Мар 2012, 16:07
Едно от полезните свойства на чесъна е да намалява напрежението на кръвоносните съдове, с което се намалява натоварването върху сърцето. Характерната миризма на чесъна се дължи на веществото алицин, което встъпвайки в реакция с червените кръвни клетки се образува сероводород, който намалява напрежението в стените на кръвоносните съдове. По тази причина се засилва кръвотокът и налягането намалява.Това от своя страна намалява натоварването на сърцето.
19 Мар 2012, 16:29
Знам, че е много полезен за имунната система, но уви - не мога да го ям

Стомаха ми просто не го понася. Веднъж си бях правила маска за коса с мед, зехтин, чесън и яйце

Косата ми миришеше доста време след това и въпреки добрия резултат се отказах да повтарям. Иначе не ми пречи, ако някой около мен хапва
09 Апр 2012, 09:54
Чесъна е много полезен - хапваме го с удоволствие вкъщи и в суров вид, и в ястията го добавям. Сега избягвам да го ям, защото кърмя и се притеснявам да не се отрази на бебка, че и без това сме с колики и като ми замирише....
А за тези, които не понасят миризмата има капсули с чесън, които са без мирис. Бях си купила преди на Jamieson, защото ми ги препоръчаха в аптеката, но забременях и спрях да ги пия. Освен естествен имуностимулатор, чесънът предпазва и от сърдечни болести, а в нашия род има наследствена обремененост. Не прекалявайте обаче с хапването или с приема на капсули, защото в него се съдържа сероводород, който в по-големи количества може дори да бъде отровен.
03 Яну 2013, 12:19
Чесънът за мен е лекарство-няма по добро от няколко скилиди когато вдигна кръвно.Направо е чудо!Поне знам,че дайства!Вярно малко е кофти за околните,но какво да се прави това му е минуса
09 Яну 2013, 21:06
Обожавам чесъна и миризмата му, една от любимите ми подправки, без която много ястия не са това, което трябва да са. Обожавам преди да започна да пека риба, да я натъркам с настърган чесън и лимонов сок, страхотно е вкусно. Но не мога да се оправя с миризмата му. Мия зъбите по няколко пъти, но това не помага. Отскоро научих тайната - чаша прясно мляко. Почти веднага помага и освежава дъха. Но какво правите вие, когато няма мляко наоколо? Чувала съм, че дъвчат кафе...дали помага?
10 Яну 2013, 16:26
Миризмата от чесъна ще се премахне, ако изядеш няколко сурови ядки-бадеми орехи или кедрови ядки.Друг вариант е да сдъвчеш стрък магданоз…
11 Яну 2013, 16:28
Устата ви няма да ухае на чесън и ако след консумацията му сдъвчете зърно кафе, малко кориандър или резенче лимон
22 Фев 2013, 22:55
И аз харесвам чесъна и неговите лековити свойства! Някои като кажат....многооо ми мирише...Толкова е полезно да се яде чесън, това си е природен антибиотик! Яжте го за здраве!