Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
24 Фев 2013, 16:29
Обичам чесън, а зимата си хапвам на воля. Относно миризмата, не се притеснявайте- нали гони вампири и лоши духове
03 Мар 2013, 12:48
Знам, че е много полезен, но не мога да го ям - не го харесвам въобще. Използвам го като помощно средство при настинки, нали е природен антибиотик.
06 Мар 2013, 21:52
Хапвам го вечер, когато съм на 100% сигурна, че няма да излизам и че няма да ми идват гости.
13 Мар 2013, 14:42
Полезните съставки на чесъна са включени и във витамини. Може и без да го консумираме. Аз пия витамини с извлек от чесън и съм много доволна.
14 Май 2013, 11:23
Ако искате да премахнете неприятната миризма на чесън, дъвчете семена от кардамон. Освежават дъха и помагат при хроничен лош дъх.
12 Юни 2013, 12:28

По телефона:
- Скъпи, много лошо те чувам!
- Ами, опитвам се да не дишам в слушалката, че току-що ядох чесън.
07 Авг 2013, 11:05
Лекарство, което си пасва с препечена филия и масълце. Превръща крайният резултат в незаменима вкусотия. Изследвания сочат, че хората, които ядат това лекарство - чесънът поне два пъти седмично, имат с 44% по - малки шансове да развият рак на белите дробове... Оказва се, че чудото работи дори за пушачите. За тях рискът се снижава с 30%.
21 Авг 2013, 14:46
Чесънът за мен е лекарство-няма по добро от няколко скилиди
На същото мнение съм. Лятото не консумирам чесън, но пък зимата си похапвам...Освен вкус, той насища ястието с витамини С, В1 и В6, минерали и аминокиселината цистеин, която предпазва от инфекции.
04 Дек 2014, 14:49
Чесънът е много полезен така е, аз много го обичам, миризмата после обаче наистина е жестока, няма начин.

Обаче понякога нацелвам и лук, който не е особено миризлив
05 Яну 2015, 13:07
Много обичам да хапвам чесън, но напоследък ми направи впечатление, че ми се образуваха киселини, все си мисля, че проблема е в мен - държа го на терасата и се е овлажнил, самия вкус не беше добър.