Чесънът - зеленчук или лекарство?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Чесъна - миризма благословена и проклета

Мнениеот silver933 » 04 Дек 2014, 14:49

Чесънът е много полезен така е, аз много го обичам, миризмата после обаче наистина е жестока, няма начин. :) Обаче понякога нацелвам и лук, който не е особено миризлив :mrgreen:
Аватар
silver933

Re: Чесънът - зеленчук или лекарство?

Мнениеот S_Milenska » 05 Яну 2015, 13:07

Много обичам да хапвам чесън, но напоследък ми направи впечатление, че ми се образуваха киселини, все си мисля, че проблема е в мен - държа го на терасата и се е овлажнил, самия вкус не беше добър.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Andrey » 05 Яну 2015, 14:35

Чесънът е много полезен, трябва и децата да се учат да го ядат, като не искат пресен, то сготвен поне. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kaya » 05 Яну 2015, 18:31

Много добро имуностимулиращо лекарство, макар че слушам напоследък от различни учени проучвания, че това не било истина, но смятам, че всичко е навързано с фармацевтични компании. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 06 Яну 2015, 12:20

Аз често се лекувам с чесън, много го обичам и наистина е имуностимулиращ :)
Аватар
silver933

Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот dejavu » 04 Фев 2015, 14:08

Преди години майка ми каза, че се е пробвала да прави маринован чесън, но след като е посинял я е дострашало и е предпочела да го изхвърли пред това да ни натрови :D :D

Сега аз съм наред да пробвам да мариновам чесън и сега вече знаем, че няма нищо дори и да посинее :D Понеже прерових много рецепти, попаднах и на такава за маринован чесън, който се консервира за медицински цели :roll:
9964.jpg
9964.jpg (16.41 KiB) Прегледано 2617 пъти
Странно е, как би могъл да помага вече подложен на термична обработка мед и чесън? :roll: Смятате ли, че така могат да се допълнят и засилят действията на чесъна и меда?

Ще помоля ако някой е правил такъв консервиран чесън за медицински цели да ми даде някаква рецепта, с която да съм сигурна, че ще се получи. Също и ако сте убедени, че ще проработи - споделете как, как да използваме за медицински цели и има ли някаква дозировка?
dejavu

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот M.Tasheva » 04 Фев 2015, 14:10

Консервиран чесън съм използвала само за марината на месо и наистина става много вкусно като се добави и мед, но не мисля, че може да има някакъв ефект, когато е с цел излекуване, по-скоро пресен чесън и отделно мед, мисля ще е по-добре :!:
M.Tasheva

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот Andrey » 04 Фев 2015, 14:48

Че каква е нуждата да се прави консервиран, след като има пресен чесън през цялата година? Маринован чесън си правя, за да си ям, а не под някаква форма за лечение.
Аватар
Andrey

Мнениеот mimeto90 » 05 Фев 2015, 12:02

Никога не съм опитвала маринован чесън, но мисля, че ще е много вкусно, но точно за медицински цели не знам как може да се използва. Що се отнася до пресния чесън по това време на годината, по-скоро не бих рискувала, но този който е на глави се уважава много вкъщи през зимата! :) :)
mimeto90

Мнениеот Ваня Стойчева » 05 Фев 2015, 12:17

mimeto90 написа:Никога не съм опитвала маринован чесън, но мисля, че ще е много вкусно, но точно за медицински цели не знам как може да се използва. Що се отнася до пресния чесън по това време на годината, по-скоро не бих рискувала, но този който е на глави се уважава много вкъщи през зимата! :) :)

И аз много го обичам, а съвсем скоро ще порасне и любимия ми чесън от градината! :mrgreen: Маринования аз го правя само за хапване, става жесток, с боб много си върви, но за мед. цели не мога да взема никакво отношение.
Аватар
Ваня Стойчева

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар