Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

05 Фев 2015, 14:02

Ами сигурно по определена рецепта може и да стане лечебен, но тип туршия няма нищо общо, аз не съм правила от нито едни от двата вида :)

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

09 Фев 2015, 16:45

Никога не съм гои ползвала консервиран за медицински цели, даже не знаех, че се прави така, все съм мислила, че се ползва само пресен за здравето ни.

09 Фев 2015, 17:16

Ползвала съм чесън и мед за да ми укрепне малко организма след като ме хвана един ужасен грип, но не съм консервирала :)

09 Фев 2015, 17:24

Нищо не съм консервирал с медицински цели, по-скоро с чревоугоднически, маринования чесън с оцет и солчица определено ми действа чревоугоднически, но надали е полезен! :(

09 Фев 2015, 18:28

Не вярвам, освен ако не се консервира по някакъв специален начин и с кокичета да речем, защото ги няма през цялата година, а от време на време само.

10 Фев 2015, 09:58

Само логиката да се консервира чесън не мога да я разбера, защото чесън има през цялата година :)

Re: До колко полезни или по-скоро вредни са маските с лук и чесън?

01 Апр 2015, 17:32

Не им се връзвайте на тези, още повече, че идва лято, как ще отидете на басейн или море с тези вонящи коси! :evil:

02 Апр 2015, 08:16

Е така или иначе като ги измиеш надали ще мирише косата ти толкова силно, не вярвам обонянието. Иначе може да ти поизгорят кожата ;)

03 Апр 2015, 10:24

Не съм си правила такава маска с лук и чесън, не ме притеснява изобщо аромата, не вярвам, че чак толкова ще са наслои в косата, все пак после ще я измия отново :)

03 Апр 2015, 16:24

Kaya написа:Не съм си правила такава маска с лук и чесън, не ме притеснява изобщо аромата, не вярвам, че чак толкова ще са наслои в косата, все пак после ще я измия отново :)

Миризмата остава доста дълго, особено, когато косата се намокри! Иначе не на всички коси ще понесе това, тъй като някои са по-чувствителни, заради начина, по който са третирани!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9