Каква противогрипна ваксина да си сложа? Кога е най-подходящото време?

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Re: Използвате ли противогрипните ваксини пуснати на пазара?

Мнениеот Lollipop » 21 Мар 2016, 12:42

Аз съм ползвала като дете, майка ми ми слагаше, сега не мисля, че е нещо много ефикасно и не съм слагала на детето.:) на себе си също, за съм на принципа с мед, джинджифил и подобни !:)
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 21 Мар 2016, 13:00

Lollipop написа:Аз съм ползвала като дете, майка ми ми слагаше, сега не мисля, че е нещо много ефикасно и не съм слагала на детето.:) на себе си също, за съм на принципа с мед, джинджифил и подобни !:)

Главно наистина тогава ги използвахме, когато им беше модата, сега като знаем колко опасности крият всякакви ваксини и сме по-предпазливи какво слагаме в тялото си.
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 21 Мар 2016, 14:26

Аз вече се замислям дали да не си купя за следващата зима, като виждам какви вируси има, ако наистина са ефикасни, но ние в България няма как да знаем, защото процента, който се ваксинира е много нисък. Може би трябва да се търси статистика в държавите, в които по-голям процент от населението се ваксинира. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rose_92 » 21 Мар 2016, 15:00

Rali_hr написа:Аз вече се замислям дали да не си купя за следващата зима, като виждам какви вируси има, ако наистина са ефикасни, но ние в България няма как да знаем, защото процента, който се ваксинира е много нисък. Може би трябва да се търси статистика в държавите, в които по-голям процент от населението се ваксинира. :roll:

По-добре недей според мен..пробвай моя метод или както предложиха - чесън, предполагам, че помага. Аз преди задължително се разболявах поне 1 път в годината от грип, понякога през няколко години и от много тежка ангина. Сега в последните години откакто не пропускам да ям/слагам в чая малко мед, и обикновено само лятото, когато си позволя да ходя по-разголена, ме хващат някакви летни вируси за 1-2 дни да чукна на дърво.. Може би има и други средства, които биха ни помогнали да се разболяваме възможно най-рядко, но това е моят изпитан метод и силно го препоръчвам на всички. Аз мога да ви кажа, че до преди 2-3 години изобщо не обичах мед, но след като се разболях от ангина, която едвам преживях, тогава се насилих и заобичах меда. :)
rose_92

Мнениеот Krum » 21 Мар 2016, 15:10

Факт е, че медът е супер храна, а за тях супер много се говори. Но толкова леснодостъпно като мед май друго няма. :) И с джинджифил и нямате проблеми. Аз също пия много мед и джинджифил, лятопто също, от джинджифила си правя дори сок в малки количества. :)
Аватар
Krum

Мнениеот analizatorka » 23 Мар 2016, 16:27

Krum написа:Факт е, че медът е супер храна, а за тях супер много се говори. Но толкова леснодостъпно като мед май друго няма. :) И с джинджифил и нямате проблеми. Аз също пия много мед и джинджифил, лятопто също, от джинджифила си правя дори сок в малки количества. :)

Забелязал ли си дали се разболяваш по-малко, откакто употребяваш мед и джинджифил?
analizatorka

Мнениеот rose_92 » 24 Мар 2016, 01:45

Krum написа:Факт е, че медът е супер храна, а за тях супер много се говори. Но толкова леснодостъпно като мед май друго няма. :) И с джинджифил и нямате проблеми. Аз също пия много мед и джинджифил, лятопто също, от джинджифила си правя дори сок в малки количества. :)

Дори полезните неща вредят, когато се употребяват в голямо количество. Надявам се под "пия много мед и джинджифил" нямаш предвид примерно по 4-5 големи лъжици мед на ден. :lol:
rose_92

Мнениеот pavleta » 24 Мар 2016, 10:05

rose_92 написа:

Дори полезните неща вредят, когато се употребяват в голямо количество. Надявам се под "пия много мед и джинджифил" нямаш предвид примерно по 4-5 големи лъжици мед на ден. :lol:

Колко лъжици мед е нормално да употребяваш? Четири лъжици не ми изглеждат много.
pavleta

Мнениеот Lollipop » 24 Мар 2016, 11:23

е 4-5 супени лъжици мед е супер много като количество. :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот iwoni » 31 Мар 2016, 08:48

Lollipop написа:е 4-5 супени лъжици мед е супер много като количество. :mrgreen:

Защо? Аз на ден изяждам около 4. Не съм усетила да ми е станало нещо.
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Лекарства