Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
31 Мар 2016, 11:05
iwoni написа:Lollipop написа:е 4-5 супени лъжици мед е супер много като количество.

Защо? Аз на ден изяждам около 4. Не съм усетила да ми е станало нещо.
Хапвай, но някой може и да се предозира. ти какво разбираш под супена лъжица? голям с връх? Около 1 ч.ч. дневно като количество? :Р Защото за мен това са 4 сл. големи лъжици с мед, не някой разтопен медец.
08 Апр 2016, 14:02
Истина е, че вече гледаме да не ваксинираме със задължителните ваксини, а какво остава с препоръчителните. Изобщо колкото по-малко ваксини слагаме, толкова по-добре. :) бих сложила само срещ у сериозните заболявания, грипа се лекува със силен имунитет.
08 Апр 2016, 15:36
Rali_hr написа:Истина е, че вече гледаме да не ваксинираме със задължителните ваксини, а какво остава с препоръчителните. Изобщо колкото по-малко ваксини слагаме, толкова по-добре. :) бих сложила само срещ у сериозните заболявания, грипа се лекува със силен имунитет.
Права си, избягваме ги все до клкото можем, а кое е егрешката скоро ще стане ясно.
10 Апр 2016, 13:38
iwoni написа:Lollipop написа:е 4-5 супени лъжици мед е супер много като количество.

Защо? Аз на ден изяждам около 4. Не съм усетила да ми е станало нещо.
Ами може би 1-2 супени лъжици максимум на ден е нормално. Аз на ден си слагам 1 ч.л. в зеления чай и ми помага да не се разболявам толкова често, колкото преди. Понякога може да изям и още 1 малка лъжичка и това е. Баща ми започна да яде мед и да си слага в някакви изцедени сокове и за 1 седмица изял цял буркан..Как му се накарах..Моето бурканче отива за няколко месеца....Така че не прекалявайте и с полезните неща. :)
10 Апр 2016, 14:49
да, с всяко нещо трябва да се внимава, меда не е толкова безопасен, колкото си мислим и в големи количества може да стане алергична реакция, независимо от поносимостта, която иначе има организма. :) 4 супени лъжици дневно мед са много, но в порядъка на една две, не мисля, че е проблем:)
15 Апр 2016, 14:30
Цял буркан за седмица наистина е страшно много! За противогрипните ваксини съм изцяло за, сега с тези постоянни разболявания по всяко време на годината мисля, че трябва да се предпазваме.
17 Сеп 2019, 13:12
Преди време ползвах противогрипни васкини – ИНФЛУВАК и ВАКСИГРИП. Работих в такава среда, че предпазните мерки против грип бяха задължителни. И наистина ми бяха от полза. От 2-3 години пропускам да се ваксинирам и миналата зима изкарах доста тежък грип. Затова тази година съм решил отново да си сложа противогрипна ваксина. Виждам, че има доста нови на пазара, например ФЛУАРИКС, ИНФЛЕКСАЛ, АЙДИ ФЛУ...
Ако ползвате противогрипна ваксина, споделете от коя сте доволни.
Другото, което ме интересува е кое е най-подходящото време да си сложа ваксината? В края на септември рано ли е?
17 Сеп 2019, 16:11
То при тия нови грипни вируси всяка година има ли ефикасна противогрипна ваксина? Аз съм скептично настроена по тази тема. Не мисля, че помагат.
17 Сеп 2019, 17:09
Аз си слагам Ваксигрип и до момента нямам грижи. Работя с хора, затова мисля, че е задължително. Обикновено си поставям противогрипната ваксина в началото на октомври, преди да застудее сериозно и вирусите да нападнат. Нали знаете, че трябва да сте абсолютно здрави, като се ваксинирате и после трябва да се пазите да не се разболеете няколко дни след това.