Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
01 Апр 2015, 12:09
Младите си мислят, че имат огромни проблеми, то и аз съм част от младите, но на 16г. да си мислиш, че светът е свършил, защото харесваното момче/момиче не ти обръща внимание е просто смешно!
02 Апр 2015, 10:47
qwerryyy написа:Младите си мислят, че имат огромни проблеми, то и аз съм част от младите, но на 16г. да си мислиш, че светът е свършил, защото харесваното момче/момиче не ти обръща внимание е просто смешно!
16 е възрастта на крайностите. Хубаво е да имащ "емоционален батут", на който да се приземяваш плавно, когато подксачаш от емоция в емоция.
02 Апр 2015, 11:03
Neven498 написа:qwerryyy написа:Младите си мислят, че имат огромни проблеми, то и аз съм част от младите, но на 16г. да си мислиш, че светът е свършил, защото харесваното момче/момиче не ти обръща внимание е просто смешно!
16 е възрастта на крайностите. Хубаво е да имащ "емоционален батут", на който да се приземяваш плавно, когато подксачаш от емоция в емоция.

Така е, но де да го намериш тоя батут. Синовете ми са на 16г. и се чудя ако бяха момичета, щяхме да откачим. И сега имат проблеми, но сякаш по-лесно ги преживяват..
02 Апр 2015, 11:05
Локумът написа:Neven498 написа:qwerryyy написа:Младите си мислят, че имат огромни проблеми, то и аз съм част от младите, но на 16г. да си мислиш, че светът е свършил, защото харесваното момче/момиче не ти обръща внимание е просто смешно!

Така е, но де да го намериш тоя батут. Синовете ми са на 16г. и се чудя ако бяха момичета, щяхме да откачим. И сега имат проблеми, но сякаш по-лесно ги преживяват..
При момчетата всички негативни емоции често се изразяват в агресия. При тях нещата се овладяват по-лесно със спорт.
02 Апр 2015, 12:15
Не знам в кой е грешката, но това е нещо, за което страшно много се притеснявам. Дъщеря ми е на 14 и ми е много трудно с нея, надявам се да се справим
21 Дек 2016, 15:55
Трябва да има добър контакт и диалог с децата, родителите не трябва да се правят, че не са били такива, като децата аси, не сме много по-различни, и ние сме се напивали и ние сме бягали от нас и ние сме осъмвали навън, не се правете, че сегашните са много зле, не си подценявайте децата, нека да ви имат доверие, да ви обичат и да не искат да ви разочароват, по тоя начин наистина ще постигнете мир и няма да се притеснявате от такива решения, защото те ще знаят, че със сигурност имат някой, който ги обича.
23 Дек 2016, 14:57
Не мисля, че за всяко нещо трябва да се обвиняват родителите. Не винаги могат да предотвратят всичко. От тях се иска само да са до децата си при всякакви обстоятелства и да им помагат, когато не виждат ясно пред себе си. Оттам нататък зависи и от самото дете.
20 Май 2019, 12:02
Според мен всички по веригата имат вина - родители, приятели, учители, институции. Едно дете никога самО няма да поиска да направи нещо такова, ако не е трупало дълго време в себе си и не се е чувствало дълго време пренебрегнато и неразбрано.
30 Май 2019, 14:01
Повлияна от един сериал, който гледах до скоро, мисля, че всичко е от значение. Не само родители, общество, училищна среда, а и предразположеността на самото дете. Начина, по който възприема света около себе си. Дали има дух да се бори и справя или се предава лесно.