Здравейте! Въпросът звучи леко налудничаво, но има логика.
Започнах да се храня с храни, богати на витамини. Като различни цитруси, тиква, ядки и много други. Но се замислих. Дали тези ценни витамини и минерали се усвояват по един и същи начин на празен стомах или на вече пълен стомах от друга храна. Прост пример. След като се навечерях тази вечер, реших да хапна тиква на фурна с мед. Защото ценните вещества в нея са наистина много. Та, тези вещества ще ги усвои ли организмът изцяло, след като стомаха ми вече е пълен с предястие и основно?
Доста се чудя и си нямам и на идея къде да попитам.
Защото ако се губят част от витамините поради смесване с други храни, то по- добре да ги хапвам тези храни като сутрешна или следобедна закуска на гладно? Да знам, доста нелеп въпрос, но подсъзнателно ме измъчва.
Приятна вечер!