Все по-често се замислям какво месо всъщност ядем и с какво храним семейството и децата си... Всички знаем, че селскостопанските животни се лекуват с антибиотици и им дават медикаменти за по-бърз растеж. Аз лично съм убедена за пилешкото месо, защото често ми се е случвало да има странен мирис и вкус след като го сготвя...
Учудих се обаче, като разбрах, че освен за лечение и растеж на животните, вече готовото месо се третира с антибиотици, за да се запазят продуктите по-дълго време...Това се правило дори с рибата и млякото... Чудя се законно ли е? А уж има контрол!
Като се позаинтересувах и прочетох някои неща, направо се уплаших. Хората пишат, че постоянното приемане на антибиотици с храната, макар и да са в много малки количества, правят микробите и вирусите резистентни към тях и после при лечението лекарствата не ни действат.
Въпросът ми е как може да се предпазим от това очевидно масово явление? Ако варя месото и изхвърлям първия бульон, дали това намалява съдържанието на антибиотици? Има ли някакъв начин да се предпазим?