Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Мнениеот Цвети Цветкова » 14 Дек 2019, 15:35

Здравейте! Направо на темата: Имам проблем с тигана за палачинки и се надявам да ми дадете съвет. Вкъщи всички много ги обичат и често им правя, но сменям вече трети тиган. Уж не са от евтините, но след известно време започват да залепват и загарят. До сега ползвах с тефлоново покритие. Бързо се надрасква и може би от там идва проблемът. Мисля да пробвам с тиган с керамично покритие, но вече има и такива с мраморно. Чудя се кой от двата ще е по-подходящ точно за палачинките. Вие какви тигани използвате? Препоръчайте ми и някоя надеждна марка, но да е на сравнително добра цена... До сега съм използвала тиганите на Tefal, но както ви казах, не съм особено доволна от тях.
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 14 Дек 2019, 16:41

Аз ползвам тиган за палачинки на Делимано с керамично покритие и съм доволна. Не залепва и се почиства много лесно. Не е скъп. Купих си го за 28 лева на промоция. :smile:
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Мнениеот DestructionX » 15 Дек 2019, 10:38

Вярвам, въпрос до техника, а не до тиган.
DestructionX
 
Мнения: 15
Регистриран на: 08 Юли 2019, 20:35

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Мнениеот ganka67 » 16 Дек 2019, 10:51

Аз нямам специален тиган за палачинки. Използвам нормален с керамично покритие на Brio. Нямам проблеми със залепване и загаряне.
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Мнениеот Adhoc » 21 Фев 2020, 12:26

Има и алуминиеви тигани, от които стават чудесни палачинки. Важното е - техниката на ръката, добрата смес и хубавото, добре нагрято олио.
Това прави палачинките. И все пак, мраморните са за предпочитане пред тефлоновите.
Adhoc
 
Мнения: 65
Регистриран на: 26 Фев 2018, 14:07

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

Мнениеот mimeto96 » 24 Фев 2020, 10:01

Adhoc написа:Има и алуминиеви тигани, от които стават чудесни палачинки. Важното е - техниката на ръката, добрата смес и хубавото, добре нагрято олио.
Това прави палачинките. И все пак, мраморните са за предпочитане пред тефлоновите.

Не е ли вредно да се готви в алуминиеви съдове? Аз също съм за керамичното покритие. Четох, че тефлонът като се надраска освен, че залепва отделя и токсични вещества...
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта