от kottakova24 » 14 Дек 2024, 13:16
Знам, че е минало доста време от писането на тези отговори, обаче аз сега ги откривам. Получавам неепилептични припадъци с гърч, на които не мога да открия причината за появяването им. Могат да се случат в изправено, седнало и легнало положение, и то в момент, в който не мисля за нищо натоварващо психиката. Понякога се случват вежнъж на месец или повече, пропускали са 6 месеца, също така съм ги имала и по 2 пъти на ден. Последният път ми се случи докато бях на работа. Просто си вършех задачите и изведнъж усетих, че е на път да се случи. По принцип имам "аура" преди припадък (шум в ушите, след което заглъхване на ушите, замайване, понякога причерняване и нещо като изтръпване в коремната област) и затова гледам да седна, за да не падна от високо и да се ударя съответно. Но ако припадъкът е тръгнал да се случва, винаги се случва. Не мога да го спра със сядане или пиене на вода и т.н. Нямам време да стигна до водата. Нямам време и да легна дори, затова просто сядам. След като се свестя, съм неориентирана и изпитвам страх и ужас. Първоначално нямам идея къде се намирам и какво се е случило. По-късно се осъзнавам. И винаги след свестяване имам силно главоболие, което не минава, докато не поспя. Също така всеки път си прехапвам езика и имам мускулна треска след това (заради гърчовете). Ходила съм на какви ли не изследвания и всичко ми е наред. Наскоро разбрах, че има шанс да е от рязко падане на кръвното, но не знам дали всичко, което ми се случва, е възможно да е причинено просто от едно кръвно налягане. А нямам епилепсия със сигурност. Ходила съм при доста невролози и не откриват нищо нередно. На някой случвало ли му се е нещо подобно? Ако да, как сте успели да превъзмогнете тези припадъци, тъй като лекарства не помагат...