Тук е мястото за въпроси, касаещи лечение, профилактика, както и медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
26 Яну 2015, 15:10
Tinki написа:Не мисля, че има такова правило, че трябва да се изхвърлят чисти отпадъци, няма логика в това. То тогава отпадъци няма да има изобщо. Проблемът с рециклирането при нас е, че даже и хората да се научат да изхвърлят разделно след това боклукът се събира на едно и също сметище, т.е вече не са разделни отпадъци.
Имаше някакво оправдание по въпроса, но не си спомням какво беше за събирането на отпадъците заедно.
26 Яну 2015, 15:19
Andrey написа:Tinki написа:Не мисля, че има такова правило, че трябва да се изхвърлят чисти отпадъци, няма логика в това. То тогава отпадъци няма да има изобщо. Проблемът с рециклирането при нас е, че даже и хората да се научат да изхвърлят разделно след това боклукът се събира на едно и също сметище, т.е вече не са разделни отпадъци.
Имаше някакво оправдание по въпроса, но не си спомням какво беше за събирането на отпадъците заедно.

Ами като за начало, не съм убеден, че има къде да ги рециклират, дори и да се събират разделно от камионите отпадъците
26 Яну 2015, 15:37
Аз също си мисля, чер изобщо не се рециклират боклуците, а всичко е един параван.
28 Яну 2015, 15:13
Факт е, че няма отделно сметище. Работи се по въпроса, наскоро слушах интервю с Фандъкова, която каза, че е почти готово този цех.
28 Яну 2015, 15:46
Tinki написа:Факт е, че няма отделно сметище. Работи се по въпроса, наскоро слушах интервю с Фандъкова, която каза, че е почти готово този цех.
Kоето се отнася само за София, по принцип, София е друга България, наистина, ако си решат проблемите с боклука, изобщо няма да имат никакъв интерес към другите части на държавата.
28 Яну 2015, 16:19
Аз не знам къде мога да занеса нещо за рециклиране, май само батериите събирам в една торба, която държа в чантата ми и като ида на място, където има такъв обособен кош хвърлям там.
28 Яну 2015, 16:57
Mon_ton написа:Аз не знам къде мога да занеса нещо за рециклиране, май само батериите събирам в една торба, която държа в чантата ми и като ида на място, където има такъв обособен кош хвърлям там.

Аз също не знам къде може да се рециклира.

Добре поне, че големите магазини предлагат да вземат старите уреди и ги рециклират те.
29 Яну 2015, 16:01
Изобщо няма как да се разделят боклуците, за съжаление!
08 Апр 2017, 14:12
рециклирането не трябва да е само в разделното събиране на боклука, може да е в преработването на някои от използваните вече неща вкъщи, дали ще се направи нещо със старите дрехи, дали ще се направи нещо със стари мебели или каквото и да е било.
09 Апр 2017, 09:32
Kaya написа:рециклирането не трябва да е само в разделното събиране на боклука, може да е в преработването на някои от използваните вече неща вкъщи, дали ще се направи нещо със старите дрехи, дали ще се направи нещо със стари мебели или каквото и да е било.
То това ми е единствения начин за рециклиране на мен, но и от това бягам, не мога да се грижа и да поправям непотребни вещи. Възхищавам се на тези, които от нищо правят нещо.