Разширен гръден кош на единия родител

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Разширен гръден кош на единия родител

Мнениеот karina668 » 16 Мар 2021, 04:21

Здравейте,
Желая някой да ми съдейства с повече информация и ще съм безкрайно благодарна, тъй като този въпрос за мен е с важно значение за бъдещото ми дете.

Съвсем скоро научих, че приятелят ми има разширен гръден кош (изпъкналия тип, в областта под гърдите). Реално, чисто физиологически не му личи, освен когато отслабне доста и ребрата започват да изпъкват, или в случаите, когато "глътне стомаха си" и видимо как целия гръден кош е с по-голям обем, като от предната част всяко ребро е издадено доста напред.

При разговор с него, той сподели, че това е предадено от баща му, тъй като и при него, чрез изследване, е установена тази особеност. Реално от рода на бащата има и други мъже (прадядо), които също са имали тази аномалия.

Тъй като имам притеснение за евентуално наше поколение, имам следните няколко въпроса:
1. Какъв е шансът, приятелят ми генетично да предаде това на своето дете, било то момиче или момче? Вероятно шансът е голям, но по-скоро ме интересува, дали това, че е "потърпевш" от тази аномалия наследствено, означава, че на 100% го носи в гените си и може да го предаде или реално може да не е носител на въпросните гени за аномалии в костната или хрущялната тъкан?

2. Знам, че съществуват различни видове изследвания на гените, но бихте ли ми казали - какво по вид изследване може да се направи на неговите гени, за да се провери, дали в гените му е заложена тази аномалия, която да бъде предадена на детето му?

Тоест, има ли вариант, в който той все пак е наследил гените от баща си, потърпевш е от въпросната аномалия на гръдния кош, но реално да има вероятност да НЕ го предаде на следващо поколение - дете или внуче?


3. Последният ми въпрос е свързан с придружаващи проблеми и болести - Възможно ли е тази аномалия в хрущялна или костна тъкан да предизвика друг тип аномалия или асиметрия не само на гръдния кош, а и на гръбначен стълб, крайници, функциите на сърцето или дробовете?
karina668
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Мар 2021, 04:02

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта