Болка и дискомфорт в левия тестис

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Болка и дискомфорт в левия тестис

Мнениеот Иван777 » 26 Ное 2021, 23:15

Здравейте, от около 2 седмици и половина изпитвам дискомфорт и средно силна болка в левия тестис. Това ми се е случвало и преди (преди около година), но проблема отшумя от само себе си в рамките на около 10 дена. Ще напиша малко повече информация относно проблема:

Мисля, че се появи от някакъв вид физическа травма. Когато за първи път почувствах дискомфорт бях на работа (работата ми е свързана с физическа активност - доста ходене, вдигане на тежко, клякане, навеждане, качване и слизане и т.н.). И в двата случая през първите 2-3 дни изпитвах дискомфорт и дразнене и чувство сякаш тестисът ми е "изместен" и се опитва да се върне обратно в нормалното си състояние (дори визуално, в състояние на покой можеше да се забележи "мърдане" в скротумната торбичка). След тези 2-3 дни това "мърдане" и чувство за изместване изчезна и се появи болка, но както вече казах, когато ми се случи първият път проблемът отшумя от само себе си след определено време

Болката не е постоянна и се появява предимно при физически стимул (движение, пипане, притискане) и е в долната част на тестиса (където мисля е областта на епидидимиса). Не мисля, че имам торзио понеже няма оток, няма промяна в цвета на скротума ми който да индикира намален приток на кръв, и каквито и да било визуални и физически промени в тази област. Също не мисля, че е резултат от някакво възпаление или инфекция, понеже нямам други симптоми от сорта на температура, парене и тем подобни. Нещо друго което забелязах е, че при по-интензивна физическа активност се появява болка и леко тръпнене във вътрешната част на бедрото ми близо до скротума, тази болка е подобна на тази при разтягане на мускула в следствие на шпагат, или нещо подобно

Може ли съвет за самолечение, или ако проблема изисква медицинска помощ, то към какъв специалист да се обърна - уролог, хирург, или друг?
Иван777
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Ное 2021, 22:39

Re: Болка и дискомфорт в левия тестис

Мнениеот BorislavVenkov » 05 Дек 2021, 04:18

Здравейте, възможно е да имате ингвинална херния. Хирург ще потвърди, но и редовния профилактичен преглед при уролог не е излишен.
BorislavVenkov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Дек 2021, 04:15


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron